Uusimmat

World of Warcraft -korttipeli alkaa hahmottua

31.07.2006 14:03 Miikka Lehtonen

World of Warcraft -korttipelin logoWorld of Warcraft jatkaa vääjäämätöntä maailmanvalloitustaan. Uusin keino nauttia tonttujen pöllyttämisestä on tuloillaan oleva World of Warcraft -keräilykorttipeli, joka antaa pelaajille mahdollisuuden harrastaa kaksintaisteluja tai jopa osallistua raidien korttipelimuotoon.

Varsinaiset tiedot itse pelistä ovat vielä suorastaan olemattomia, sillä sen ensi-esittely tapahtuu vasta elokuussa järjestettävillä GenCon-pelimessuilla. Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa paljon muuta kuin pelin ilmestymispäivä ja viitteitä sisällöstä.

Yhdeksän valmista aloituspakkaa, yksi jokaista pelin hahmoluokkaa varten, ilmestyy kauppojen hyllyille lokakuun 25. päivä, ainakin Amerikassa. Samalla lanseerataan myös korttipelaajien kukkarot tyhjentäviä booster-paketteja, joiden avulla voi jahdata pakkaansa harvinaisia kortteja.

Osan korteista mainostetaan olevan erikoiskortteja, joihin painetun numeroyhdistelmän avulla saa aidolle World of Warcraft -hahmolleen erikoislemmikkejä tai jackpotin osuessa kohdalle harvinaisen ratsun. Vaihtoehtoisesti korttinsa voinee muuttaa esimerkiksi eBayn välityksellä pinoksi riihikuivaa käteistä.Shadow Bolt

Entä itse peli? Toistaiseksi nettiin levinneiden tietojen mukaan peli tuntuu keskittyvän pelaajien välisen taistelun simuloimiseen. Pelisysteemi on suunniteltu joko kaksintaisteluihin tai useamman pelaajan kimppamättöihin. Monet pelin elementeistä, kuten lemmikit tai harvinaiset varusteet on yritetty myös siirtää korttipelimuotoon. Kehitystiimi kehuskelee olevansa WoW-addikteja ja eräs pelin pääsuunnittelijoista pröystäilee 100 päivän peliajallaan.

Pelin suurin kuriositeetti kuitenkin on aidon pelin aikaavievimpien tapahtumien, 20-40 pelaajan raidien, siirtäminen korttipelimuotoon. Näistäkään ei vielä tiedetä paljon muuta kuin se, että ensimmäinen raid-pakka asettaa yhden pelaajan Onyxia-lohikäärmeen puikkoihin ja loput pelaajat tappamaan tätä. Raid-pakoissa tulee mukana loot-kortteja, joiden kautta voittaja (tai koko laatikon itselleen ostanut pelaaja) saa huippuharvinaista varustusta. Lohikäärmejahtiin pääsee marraskuussa.

World of Warcraft -korttipeliä työstävä Upper Deck tunnetaan maailmalla parhaiten urheilukeräilykorteistaan. Firmalla on silti kokemusta myös korttipeleistä, sillä suositut Yu-Gi-Oh- ja Marvel-keräilykorttipelit ovat heidän käsialaansa. Upper Deckin mukaan WoW-korttipeliä on työstämässä tiimi heidän parasta väkeään, minkä uskoo ainakin taiteilijalistaa katsomalla. Mukana on korttitaidetta paitsi ”virallisilta” World of Warcraft -taiteilijoilta, myös Penny Arcaden Gaben kaltaisilta nettikuuluisuuksilta ja Todd McFarlane -sarjakuvataiteilijalta.

Lisää pelistä voi lukea joko Upperdeckin virallisilta sivuilta tai jo reilusti ennen pelin ilmestymistä pystytetyltä fanisivustolta.