Uusimmat

Xboxilla tekeillä pelin jatko-osa, jonka kehitys ”voi kestää 10 vuotta”

24.04.2023 14:45 Muropaketin toimitus

Microsoftin oikeusasiakirjoista selviää, että yhtiön studioilla on tekeillä hyvin pitkiä peliprojekteja.

Pelaajien erikoinen oikeuskanne Microsoftia vastaan on poikinut kiinnostavan paljastuksen. Tuoreiden asiakirjojen mukaan näyttää siltä, että Microsoftilla ja Xboxilla on tekeillä jollekin pelisarjalle jatko-osa, jonka kehitys kestää peräti 10 vuotta.

Asian nosti esiin Axiosin toimittaja Stephen Totilo alla olevassa twiitissä. Kuten Video Games Chronicle uutisoi, asiakirjojen yksityiskohdat on sensuroitu, eikä siis tiedetä mihin peliin tai pelisarjaan asiakirjoissa viitataan. Kyse voi olla jostakin jo julkistetusta pelistä, esimerkiksi The Elder Scrolls 6:sta, jota kehitetään nykyisin Microsoftin omistamalla Bethesda Game Studiosilla. Toisaalta kyse voi olla jostain aivan muusta.

Voimme vain arvailla, mihin pelisarjaan asiakirjoissa viitataan. Pitkä kehitysaika kuitenkin viittaa suureen AAA-peliin, joten ihan pikkujulkaisusta ei voi olla kysymys.

Asiakirjat ovat peräisin joukkokanteesta, jonka kymmenen pelaajaa nosti Microsoftia vastaan estääkseen yhtiötä ostamasta Activision Blizzardin. Pelaajien kanne hylättiin jo kerran, mutta pari viikkoa sitten he jättivät sen uudelleen, uusilla tiedoilla täydennettynä.

Ei vaikuta kovin todennäköiseltä, että pieni joukkokanne onnistuisi estämään pelialan jättikauppoja, mutta eri maiden viranomaiset voivat vielä heittää kapuloita rattaisiin. Microsoftin ja Activision Blizzardin kauppoja ei vielä ole hyväksytty viranomaistasolla kaikilla markkina-alueilla.

LUE MYÖS: Pelaajat yrittävät toistamiseen estää Microsoftia ostamasta Activision Blizzardia