Uusimmat

Yksi aikakausi loppui: mB/Mikrobitti myytiin

04.05.2015 12:10 Jukka O. Kauppinen

Vuonna 1984 perustettu MikroBitti-lehti oli pitkään suomalaisen tietokoneharrastuksen järeä kulmakivi. Parhaimmillaan yli 100 000 levikkiin yltänyt lehti ei kuitenkaan siirtynyt järin onnistuneesti uuteen aikakauteen, kun sen olemusta yritettiin muovata entistäkin suurempia yleisömassoja houkuttelevaksi brändäämällä sisältö enemmänkin uuden teknologian aikakausilehdeksi. Lukijat kaikkosivat ja levikki oli viime vuonna enää 29 553.

Printtilehtien alamäen myötä sekä Bitissä että muutenkin Sanomilla on käyty YT-neuvotteluja ja kengitty väkeä, mikä on lopulta johtanut jo monta vuotta odotettuun lopputulokseen: Bitti myytiin. Ostajaksi löytyi Talentum.

Kaupan tiedotetta lainaten:

Tietotekniikan ja viihde-elektroniikan kuluttajille suunnattuna aikakauslehtenä MB-lehti täydentää luontevasti Talentumin tuotevalikoimaa. Ennestään Talentumin tietotekniikkalehtiin kuuluvat alan ammattilaisille ja liiketoimintajohdolle suunnattu Tivi sekä tieto- ja viestintäteknisistä laitteista ja palveluista kirjoittava MPC.

”Jatkossa meillä on kolme vahvaa brändiä ICT-sektorille: MB, Tivi ja MPC. Nyt meidän täytyy kuunnella erityisen herkällä korvalla lehtiemme nykyisiä sekä myös entisiä tilaajia ja selvittää, mihin suuntaan tarjontaamme tulee kehittää”, sanoo Talentumin Suomen lehtiliiketoiminnan johtaja Tuomas Hämäläinen.

MB siirtyi Talentumille 1.5.2015. Liiketoimintakaupan yhteydessä lehden viisi toimituksellista työtä tekevää henkilöä siirtyvät Talentumin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. He liittyvät Talentumin tietotekniikkalehtien toimitukseen. Lehden päätoimittajaksi tulee Mikko Torikka.

Aiemmin Sanoma Media Finland myi neljä erikoislehteä (Pelit, V8, GTi ja Glorian Antiikki) vanhojen sanomalaisten perustamalle Fokus Media Finland –kustannukselle.

Lähde: Talentum

Lisää aiheesta

M&M: Sanoma myi Pelit-lehden 

Skrolli 2015.1 julkaistiin kaiken kansan ladattavaksi ja luettavaksi 

Muropaketin uusimmat