UUSIMMAT

Yksi vuoden odotetuimmista kauhupeleistä jakaa mielipiteitä – arvosanoissa vaihtelua laidasta laitaan

18.10.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Scorn ilmestyi viime viikolla, eikä se todellakaan kaikkia kriitikoita ja pelaajia ole miellyttänyt.

Ebb Softwaren synkkääkin synkempi kauhupeli Scorn ilmestyi viime perjantaina, 14. lokakuuta, mutta ainakaan heittämällä se ei noussut vuoden parhaiden pelien listalle. H. R. Gigerin taiteesta vaikutteita ammentava kauhukokemus on nimittäin saanut arvosanoja hyvin laidasta laitaan.

Metacriticissä Scornin arvosana on alustasta riippumatta 72, ja pisteet vaihtelevat todellakin täysistä pisteitä aina 20:een. Monilta kriitikoilta on siis sadellut kehuja, toisilta pelkkää valitusta.

”Scorn on erityislaatuinen kokemus kaikille, jotka haluavat rikkoa odotuksensa siitä, mitä hyvä kauhupeli voi olla. Se on hurmeinen, epätodellinen ja provokatiivinen sukellus vaikeisiin ja jopa tabuina pidettyihin aiheisiin, ja se on upeasti rakennettu sekä lähes täydellisesti optimoitu”, ylistää esimerkiksi Attack of the Fan Boy.

Toista äärilaitaa edustaa Game Rant, joka tuomitsee pelin näin: ”Scornin läpäiseminen ei jätä pelaajille mitään tyydytyksen tunnetta: se ei ole pelottava, eikä se ole hauska. Useimmat ovat vain tyytyväisiä että se on ohi, ja ainakin se on armollisen lyhyt.”

Pelaajien antama keskiarvo on Metacriticissä 6,8-7,3 alustasta riippuen, ja Steamissa pelin käyttäjäarvioista 72 prosenttia on myönteisiä. Ainakin keskimäärin pelaajien näkemys on siis linjassa kriitikoiden kanssa. Toisille peli tuntuu kuitenkin uppoavan täysillä.

Scorn on saatavilla PC:lle ja Xbox Series X/S:lle, ja se kuuluu myös Xbox Game Passin valikoimaan. Muropaketin arvio Scornista ilmestyy pian.