Zynga halusi tehdä mobiiliversion Fezistä, Phil Fish kieltäytyi

13.08.2012 18:00 Miikka Lehtonen

 

Fez on ollut Domessa näkyvillä aiemminkin. Phil Fishin rajoja rikkova ja aivoa taivutteleva tasohyppelypelin ja ARG:n risteytys on mitä erinomaisin peli. Mutta tiesitkö, että siitä haluttiin myös mobiiliversio? Tai ainakin Zynga halusi. He kun lähestyivät Phil Fishiä asian tiimoilta.

Aina sanavalmis ja kohua kaittamaton Phil Fish on kertonut Twitterissä, että Zynga ehdotteli Polytronille mobiiliversiota heidän Fez-pelistään. ”Zynga lähestyi meitä ja halusi kääntää Fezin mobiilipeliksi. Kieltäydyimme kohteliaasti. Voinette siis odottaa, että Zynga julkistaa Fex-pelinsä aivan läihpäivinä!”, Fish vitsaili.

Kyseessä on sinänsä mielenkiintoinen käänne, sillä Fezhän ei sovi alkuunkaan Zyngan normaaliin ”aivotonta pullamössöä Facebook-kuhnureille” -pelifilosofiaan, vaan on vaikea ja monipuolinen peli, jonka tajuaminen vaatii parikin läpipeluukertaa. Olisiko kyseessä siis kentiestalousvaikeuksiin joutuneen firman yritys muuttaa kurssiaan Facebook-pelien pohjan pudotessa nopeasti aina vain alemmas? Tai sitten Fezistä olisi tehty kamala selainpeli, jossa pitää spämmätä kavereille viestejä saadakseen kuutioiden palasia farmiaan varten.

Lähde: GamesIndustry.biz

Lue myös

Amiga-legenda Wings tulee taas Kickstarter-uusintaversiona

Mitä ihmettä, Half-Lifen G-Man Team Fortressissa?

Double Fine hylkää perinteisen kustantaja-julkaisumallin ja lähtee fanien kelkkaan

7 Wonders (lautapeli)