Perkele! on Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlaksi julkaistu NES-peli

14.10.2017 09:04 | Muropaketin toimitus

suomi

Aasipelien kehittämä  Perkele!-niminen NES-peli juhlistaa Suomen sataa itsenäistä vuotta kolmella suomalaista kulttuuria kuvastavalla minipelillä.

Suomen kuluvaan juhlavuoteen on kuulunut mitä erikoisimpia tapoja juhlistaa 100-vuotista itsenäisyyttä. Eräs kummallisimmista lienee Aasipelien julkaisema Perkele!-niminen NES-peli.

Perkele! tiivistää monenlaisia suomalaisia perinteitä yhteen pelikasettiin. Yksi NES-kasetin kolmesta pelistä on ”Saimannorpan kosto”, jossa pelaaja ohjaa laserkatseella aseistettua hyljettä, jolle on ”yksinkertaisesti tullut mitta täyteen”.

”Nakkikioskitappelussa” puolestaan selvitetään, kuka onkaan Jykän Grillin kovin nyrkkeilijä ja kenellä riittää eniten solvauksia. NES Zapper -lisävarusteen vaativassa ”Talvisodassa” taasen tiputellaan vuosien 1939-1940-hengessä Suomeen rynnistäviä neuvostosotilaita lumisissa maisemissa.

Perkele!:ttä on tehty 240 kappaleen erä ja se on saatavilla Aasipelien kotisivuilta 65 eurolla. Aidot NES-pelikasetit on toistaiseksi myyty loppuun, mutta lisää pelejä on tulossa myyntiin loka-marraskuun taitteessa.