Uusimmat

Red Dead Redemption 2 on nyt kriitikoiden mukaan paras PS4-peli, ja yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä

30.10.2018 13:40 Muropaketin toimitus

Red Dead Redemption 2 on saanut pelimediassa erinomaisen vastaanoton. Rockstarin uutukainen on kohonnut arvosteluissa kaikkien aikojen parhaiden pelien joukkoon.

Red Dead Redemption 2 ilmestyi viime perjantaina, ja sitä ennen ehtivät linjoille myös suurten kansainvälisten medioiden arviot. Jo nyt Rockstar Gamesin peli onkin noussut yhdeksi kaikkien aikojen parhaat arviot saaneista peleistä.

Metacriticissä sekä pelin PlayStation 4 -version että Xbox One -version keskiarvo on erittäin korkea 97. PS4-versiolle on listattuna 80 arviota ja Xbox One -versiolle 31.

Tällä keskiarvolla peli onkin noussut molempien konsoleiden parhaksi peliksi, jaetulle ykkössijalle Grand Theft Auto V:n (2013) kanssa. PS4:llä seuraavia sijoja pitävät hallussaa The Last of Us Remastered (2014) ja God of War (2018), ja Xboxilla puolestaan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (2015) ja Celeste (2018).

Red Dead Redemption 2:n keskiarvo on niin korkea, että peli on saman tien kivunnut myös kaikkien aikojen parhaiden pelien listalle. Metacriticin listalla peli pitää tällä hetkellä kahdeksatta sijaa, tai oikeastaan jaettua kolmatta sijaa, mikäli katsoo pistemääriä eikä pelien järjestystä. Sama 97 keskiarvo on nimittäin monilla peleillä, aina Super Mario Galaxysta (2007) Tony Hawk’s Pro Skater 3:een (2001).

Joka tapauksessa peli on jo nyt valtava arvostelumenestys, jolle voi povata myös suurta kaupallista menestystä. Virallisia myyntilukuja ei vielä ole paljastettu.