Suuret pelijulkaisut lykättiin, mutta sitäkin enemmän tulee käännöksiä – tässä 10 toukokuussa ilmestyvää peliä

04.05.2020 08:00 | Muropaketin toimitus

Muun muassa suosittu Saints Row -peli ja klassikkoksi kutsuttu Star Wars -ajopeli näkevät uudelleen päivänvalon toukokuussa.

Toukokuussa piti ilmestyä Marvel’s Avengers sekä The Last of Us Part 2, mutta niin vain suurjulkaisut lykättiin tuleville kuukausille: Marvel’s Avengersin on nyt määrä ilmestyä syyskuussa, The Last of Usin jatko-osa taas saapuu 19. kesäkuuta.

Alkaneen kuukauden aikana ei valtavasti uusia julkaisuja nähdäkään, mutta sitäkin enemmän saapuu markkinoille uusia käännöksiä eri alustoille. Listasimme 10 käännöspeliä, jotka ilmestyvät tässä kuussa.

John Wick Hex

Heti huomenna, 5. toukokuuta, on pleikkaripelaajille luvassa herkkua virallisen John Wick -pelin muodossa. Viime vuonna PC:lle ilmestynyt John Wick Hex tarjoilee taktista toimintaa kokonaan uudessa tarinassa, joka sijoittuu tietysti John Wick -elokuvien kanssa samaan maailmaan.

Void Bastards

Myöhemmin tällä viikolla taas tarjoillaan entisten BioShock-kehittäjien sarjakuvatyylinen räiskintäpeli, joka jäi turhan vähälle huomiolle ilmestyessään PC:lle ja Xbox Onelle viime vuonna. Void Bastards sai ilmestyessään kehuja erityisesti pelattavuudesta ja graafisesta tyylistä, ja peli kääntyy 7. toukokuuta PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille.

The Wonderful 101: Remastered

PlatinumGames tunnetaan muun muassa Bayonetta- ja Nier-peleistä, mutta vuonna 2013 ilmestynyt toimintaseikkailu The Wonderful 101 jäi varmasti monelta huomaamatta, sillä peli julkaistiin alunperin vain flopanneelle Wii U:lle. Nyt peli kokee kuitenkin uuden tulemisen remasteroituna versiona, joka ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 22. toukokuuta (Euroopassa).

Monstrum

22. toukokuuta taas tarjoillaan selviytymiskauhua, kun Monstrum saapuu järkyttämään pelaajia PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Viisi vuotta sitten PC:lle ilmestynyt kauhukokemus on saanut erinomaisen vastaanoton ainakin Steamin käyttäjäarvioissa, ja Team Junkfish kehittääkin parhaillaan pelille moninpelivetoista jatko-osaa.

Saints Row: The Third Remastered

Saints Row -sarjassa taas nähdään uusi tuleminen lähes kymmenen vuoden takaa. Viime vuonna Nintendo Switchille saapunut Saints Row The Third julkaistaan nimittäin remasteroituna PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 22. toukokuuta.

Star Wars Episode I: Racer

Ehdottomasti kuukauden yllättävin ja vanhin käännöspeli on aikanaan 1999 ilmestyneen Star Wars -ajopelin uusi tuleminen. Episodi I: Pimeä uhka -elokuvasta tuttuihin rakettirekikilpailuihin sijoittuva Episode I: Racer ilmestyy remasteroituna PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille 26. toukokuuta.

(Uudesta käännöksestä ei valitettavasti ole vielä traileria tarjolla.)

BioShock: The Collection

Nintendo Switchille taas tarjoillaan loppukuusta yksi pelihistorian parhaimmista ja kehutuimmista räiskintäpelisarjoista kokonaisuudessaan, yhdessä paketissa. Muutama vuosi sitten ilmestynyt, remasteroitu BioShock: The Collection rantautuu nimittäin Nintendon konsolille 29. toukokuuta.

Borderlands Legendary Collection

Toisen tuhdin räiskintäpaketin tarjoilee Gearbox hittisarjansa Borderlandsin puolelta. Uusi Borderlands-kokoelma ilmestyy nimittäin sekin Nintendo Switchille 29. toukokuuta, ja samaan pakettiin sisältyvät Borderlands, Borderlands 2 sekä Borderlands the Pre-Sequel.

XCOM 2 Collection

Ja ilmestyypä Switchille samana päivänä vielä kolmaskin pelikokoelma. XCOM 2 Collection sisältää sekä pääpelin että itsenäisen laajennuksen War of the Chosen, ja paketti julkaistaan Switcille 29. toukokuuta.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Loppukuusta korjataan myös merkittävä virhe, sillä vaikka Xenoblade Chronicles 2 ilmesty alunperin juuri Switchille, on sarjan ensimmäinen osa ollut tähän mennessä saatavilla vain vanhemmille alustoille. Nyt kehutun roolipelisarjan ensimmäinenkin osa kääntyy Switchille, ja sekin näkee päivänvalon 29. toukokuuta.

Päivitetty 4.5.2020 klo. 8.52: Star Wars Episode I: Racerin julkaisupäivää on lykätty. Uusi julkaisupäivä korjattu juttuun.