Uusimmat

Tuleva Ninja Gaiden -kokoelma ei sisällä pelisarjan kaikkia osia – Tekijöiden selitys on ymmärrettävä, mutta hyvin valitettava

04.04.2021 08:10 Muropaketin toimitus

Team Ninjan kulttipelisarja Ninja Gaiden on saamassa kesällä nykyisille alustoille saapuvan kokoelman, jossa ei ole kuitenkaan kaikkia suosittuja pelejä.

Aiemmin tänä vuonna julkistettu Ninja Gaiden: Master Collection sisältää pelisarjan kolme osaa: Ninja Gaiden Sigman, Ninja Gaiden Sigma 2:n ja Ninja Gaiden 3: Razor’s Edgen. Monet ovat ihmetelleet aiempien osien poisjättöä, mutta tälle on kuitenkin syynsä. Tuottaja Fumihiko Yasuda on nimittäin kertonut Polygonille, ettei kehittäjillä ole enää tallessa täydellisiä versioita pelisarjan aiemmista osista:

”Me harkitsimme [tuovamme Ninja Gaiden Blackin ja muut pelit kokoelmaan], mutta Ninja Gaiden Blackin ja Ninja Gaiden 2:n jäljellä oleva data on useassa eri paikassa, emmekä pystyneet haalimaan tätä käsiin. Kun työskentelimme Sigman ja Sigma 2:n kanssa, keräsimme mahdollisimman paljon dataa ja järjestelimme sen tätä kokoelmaa varten”, Yasuda paljastaa.

Pelihistorioitsijoille sekä ylipäätään pelaajille uutinen on valitettava, sillä se tarkoittaa sitä, ettei pelisarjan vanhempia osia saada näillä näkymin koskaan pelattavaksi uusille alustoille.

Ninja Gaiden: Master Collection julkaistaan 10. kesäkuuta.