Uusimmat

Activision-Kotick taikoo taalasta kympin

17.09.2009 22:55 Jukka O. Kauppinen

Activision Blizzardin toimitusjohtaja, pahamaineisen kuuluisa ja äskettäin syyttä suotta pahaksi ihmiseksi syytetty Bobby Kotick jatkaa pelialan bisneskuvioiden avaamista. Pelitekijöitä ei piiskata syyttä suotta vauhtiin, sillä parhaimmillaan ennen wanhaan pelimyynnistä saatu dollari on nykyään kymmenkertaistunut, kiitos lisälaitteiden ja nettilatausten.

”Ennen vanhaan pelaajat käyttivät peliinsä 50 taalaa, pelasivat sitä ja veivät vaihdossa kauppaan”, Kotick laskelmoi.

”Tänään myymme sinulle pelin ohella myös satasen kitaran. Ehkä ostat mikkejä ja rumpuja. Ehkä pari, kolmekin laajennusta. Lisää biisejä ja musiikkia.”

”50 taalan sijaan myymmekin kamaa 500 dollarilla”, Kotick hymistelee.

Ei siis ihme, että Activision Blizzard puskee musiikkipelejä joka tuutista ja laajentaa niiden skaalaa eri suuntiin. Se mikä alkoi Guitar Hero -rokkipelinä, nähdään pian teinien bändipelinä, räppärien miksauspelinä, muksujen hupailupelinä, tv-peleinä ja ties minä. Kaikille myydään pelin ohella sälää ja ladattavia lisäreitä.

Ei siis ihme, että tulosviivan alla meininki on kovaa ja tuottavaa.

”Ja mikä parasta. 25 prosentin voittomarginaalimme saattaa potentiaalisesti yltää 50 prosenttiin, kuten näemme esimerkiksi World of Warcraftistä.”

Oli Kotickista mitä mieltä tahansa, niin kyllä herra haistaa rahan.

Ainakin allekirjoittanut silti toivoo, ettei maksimaalista profit-kerrointa etsittäessä unohdettaisi hyviä pelejäkään. Eikä vuosittaisten jatko-osien puskemisen tulvassa innovaatioita ja sävähdyttäviä elämyksiä. Vai olenko vain tylsä ja vanhanaikainen?

Lähde: Kotick turns $50 into $500

Lue myös

Arvostelu: Bubble Bobble Neo! (Xbox 360)

Battlestar Galactica -lautapeli hurmaa sarjaa näkemättömätkin

Guitar Hero -pelisarjasta tehdään tv-pelejä

Katso Halo 3: ODST:n kolmas ja viimeinen videodokumentti

Seuraava Monkey Island saapuu 29. syyskuuta