Uusimmat

Angry Birds -kehittäjä: konsolipelit kuolemassa

15.03.2011 11:50 Tero Lehtiniemi

PC-pelien kuolemasta on puhuttu jo ties kuinka kauan, mutta nyt samaa ikävää kohtaloa maalaillaan myös konsolipeleille. Tällaisesta lausunnosta on vastuussa kukas muukaan kuin mobiilihitti Angry Birdsistä vastanneen Rovion toimitusjohtaja Peter Vesterbacka. Mikä miehen on saanut tällaisiin aatoksiin?

Konsolipelien kuolemasta vastaavat luonnollisesti mobiilipelit. Vesterbackan mukaan mobiilipelien kehittäjät pystyvät tuottamaan peleihinsä uutta sisältöä huomattavasti helpommin ja nopeammin kuin isojen budjettien konsolipelien kehittäjät. Kun äänessä on mies jonka firman peliä on ladattu 100 miljoonaa kertaa, painoarvoa lausunnolla tietysti on.

Ongelma on siinä että Angry Birds on omassa kastissaan instituution asemassa, eikä mobiilipelimaailmassa juuri tunneta isoja hittejä. Vesterbackalla on tietysti oikeus olla mitä mieltä haluaa, mutta Angry Birdsin suosion taustalla on yksinkertaisen ja toimivan peli-idean lisäksi laaja alustatuki ja perusversion ilmaisuus.

Olivat konsolipelit sitten kuolemassa tai ei, mutta ainakin joku Roviolla uskoo myös perinteisiin konsolialustoihin. Angry Birdsin PSN-versio julkaistiin alkuvuodesta, ja suunnitteilla ovat versiot ainakin 3DS:lle ja Wiille.

Lisätietoja:Angry Birds maker predicts death of console gaming

Lisää aiheesta

Angry Birds -menestystarinan salainen resepti

Angry Birds RIO on Hollywood-animaatio ja uusi peli

Angry Birds -maniaa ylikierroksilla: seuraavaksi SM-kisat

Lue myös

Zeebo – kehitysmailla suunniteltu pelikonsoli

Cities in Motion -päiväkirjat kertovat suomipelin synnystä

Dawn of War II:n ääninäyttelijät esiintyvät mainiossa videossa

id:n Rage nähdään myös sarjakuvana

 

Muropaketin uusimmat