Uusimmat

APB kuopattiin vain parin kuukauden jälkeen

17.09.2010 09:24 Miikka Lehtonen

Satuitko olemaan APB-moninpelin tilaaja? Siinä tapauksessa meillä on sinulle huonoja uutisia: peli on historiaa. Realtime Worldsin edustajat ilmoittivat eilen, että pelin taru on tullut päätökseensä ja serverit vedetään alas pikavauhdilla. Peli ei ehtinyt olla markkinoilla paria kuukautta pitempään.

Kesän loppupuolella julkaistu APB oli kunnianhimoinen yritys, sillä se pyrki olemaan massiivimoninpelattava GTA. Jos peli olisi siinä onnistunut, tarina olisi voinut päättyä toisin, mutta APB ei päässyt ikinä lähellekään tavoitteitaan. Tekniset ongelmat ja oudot suunnitteluratkaisut vaivasivat peliä ja saivat aikaan reippaasti kritiikkiä niin arvostelijoiden kuin pelaajienkin suunnalta.

Kun talousvaikeuksiin ajautunut Realtime Worlds irtisanoi suurimman osan työntekijöistään, moni aavistikin pelin olevan miltei tiensä päässä, vaikka firman johtohenkilöt vakuuttelivatkin, että mikään ei tule muuttumaan. No, tulipa kuitenkin, sillä Realtime Worldsin PR-vastaava kertoi eilen pelin virallisilla foorumeilla, että se oli siinä se.

”APB oli huikea matka, mutta valitettavasti tämä matka on tullut ennenaikaiseen päätökseen. Joudumme tänään ilmoittamaan, että kaikkien parhaista yrityksistä huolimatta APB suljetaan.”

Firma ei antanut mitään konkreettista aikataulua, mutta sen edustajat antoivat ymmärtää, että loppu tulisi hyvinkin pikaisesti. Kannattaa siis piipahtaa servereille, jos hassahdit sijoittamaan peliin rahaa.

Lähde: Realtime Worlds

Lisää aiheesta

All Points Bulletin (APB) (PC)

APB:ssä mainoksia tulee myös kuulokkeistasi

Onko APB-pelistä selviytyjäksi?

Liikaa rahaa, liikaa Rockstar-habaa, siinäkö Realtime Worlsin konkurssin syy?

Lue myös

Halo: Reach tuotti 200 miljoonaa päivässä

Kun ukki hiihti sata kilsaa kouluun, iskä odotti ja latasi peliä puoli tuntia

Bobby Kotick haluaa myydä pelien välianimaatiot sinulle

Muropaketin uusimmat