Uusimmat

Black Ops nousi kaikkien aikojen suurimmaksi viihdejulkaisuksi

12.11.2010 13:00 Jouni Mäki-Panula

Call of Duty: Black Ops on syrjäyttänyt vuosi sitten ilmestyneen Modern Warfare 2:n  kaikkien aikojen suurimman viihdelanseerauksen ykkössijalta. Black Ops näet tuotti ensimmäisen vuorokautensa aikana 360 miljoonaa dollaria pelkästään Pohjois-Amerikassa ja Iso-Britanniassa. Vastaavassa 24 tunnissa Modern Warfare 2 kellotti vuosi sitten 310 miljoonan dollarin myynnin.

Kappalemäärillä mitattuna Black Opsia myytiin Pohjois-Amerikassa ja Iso-Britanniassa yhteensä 5,6 miljoonaa kappaletta päivässä, kun Modern Warfare 2 jäi 4,7 miljoonaan.

”Koskaan aiemmin ei ole ollut toista viihdetuotantoa, joka ottaisi haltuunsa kaikkien aikojen ennätyksen kahtena vuonna peräkkäin. Olemme hyvässä vauhdissa parantamaan viime vuoden viiden päivän maailmanlaajuista myyntituottoa, joka oli 550 miljoonaa dollaria”, ilakoi Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick.

Call of Duty: Black Ops julkaistiin maailmanlaajuisesti 9. marraskuuta.

Viime vuosina muun muassa Halo-sarjan teokset ja tietysti Modern Warfare 2 ovat säikytelleet leffa- ja musamaailman vaikuttajia, sillä Titanicien ja muiden megatuotantojen ensi-illat eivät ole enää yltäneet videopelien julkaisujuhlien vauhtiin.

Lähde: Black Ops beats Modern Warfare 2 to become ”biggest entertainment launch ever”.

Lue myös

Armored Brigade -strategiapelin tekijä Domen haastattelussa

Call of Duty: Black Ops kärsii massiivisesta lagista

Mielipuoli rakensi Minecraftissa toimivan tietokoneen

Saw II (PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat