Uusimmat

Bobby Kotick selittelee Guitar Heron katoamista ja dissaa DJ Heroa

21.07.2011 10:12 Miikka Lehtonen

Bobby Kotick lienee pelimaailman vihatuin mies, eikä sinänsä ihme. Kaveri riehuu kuin härkä posliinikaupassa ja laukoo aivan älyttömiä kommentteja samaan aikaan kun hän ajaa maailman suurimpiin kuuluvaa pelijulkaisijaa outoon ja huolestuttavaan suuntaan. Ja nyt seuraa lisää Kotick-kultaa.

Kotick on pohtinut jo jonkin aikaa sitä, miksi yhteen aikaan maailman suosituimpiin pelisarjoihin lukeutunut Guitar Hero katosi nopeasti viemäriin. Syynä ei ole hänen mielestään se, että Activision julkaisi yhden vuoden sisään noin 68 toinen toistaan väsyneempää Guitar Hero -peliä. Ei. Syynä oli DJ Hero.

Mies väittää vakavalla naamalla, että Guitar Hero floppasi, koska koko Activisionin huomio oli niin keskittynyt DJ Hero -peleihin, ettei kukaan ehtinyt kiinnittää huomiota Guitar Heroon. Miehen mukaan tämä oli kuitenkin virhe, koska kuulemma vain harva halusi leikkiä DJ:tä. ”Niinpä kävi sitten niin, että DJ Hero floppasi ja sitten Guitar Hero teki saman, koska sitä ei ravittu ja hoidettu”, Kotick laukoi.

Bobby, kultaseni. Kultamussukkani. Istut maailman suurimman pelijulkaisijan puikoissa. DJ Heroa teki 100 tyyppiä Englannissa. Heidän lisäkseen sinun palkkalistoillasi on noin 3000 muuta pelikehittäjää, joten tekosyy siitä, että DJ Heron tuunailu vei kaiken huomion Guitar Herolta on kauniisti sanottuna puhdasta paskaa. Oikea syy Guitar Heron rappioon oli puhdas ahneus. Kävi yllättäen ilmi, että pelaajat eivät halunneetkaan ostaa 57 erilaista Guitar Hero -peliä, joissa ainoa ero edelliseen oli alati huonommaksi ja väsyneemmäksi käyvä biisivalikoima. Ja kukas näitä päätöksiä tekikään?

V-käyräni kohoaa Kotickin kommenttien takia erityisesti siksi, että Freestyle Games teki DJ Hero -peliensä myötä kaksi oikeasti aivan pirun hauskaa ja hyvää musiikkipeliä, jotka pieksivät 100-0 suurimman osan Activisionin muusta rytmipelitarjonnasta. Ja ne myivätkin hyvin. Eivät välittömästi, mutta ajan kuluessa ensimmäinen peli saavutti yli 1,2 miljoonan kappaleen myynnit pelkästään Pohjois-Amerikassa. DJ Hero 2 taas oli suunnilleen parasta, mitä Kotickin hittitehdas on pusertanut ulos viimeisten vuosien aikana.

Kolmosta ei kuitenkaan nähdä, sillä DJ Heron roolina on näemmä olla tekosyy samalla kun huippumiehet keksivät, miten Guitar Herolla voisi taas takoa lisää rahaa. Tähän voisi vaikka linkittää Kummelin mainioita Jankon betoni -sketsejä.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

DJ Hero 2 (PS3, Wii, Xbox 360)

DJ Hero (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

DJ Hero ei ollutkaan floppi: se menestyi paremmin kuin Guitar Hero!

DJ Heron tekijät uuteen studioon