Uusimmat

Duke Nukem 3D Xbox Live Arcadeen?

21.08.2007 11:33 Jukka O. Kauppinen

3D Realmsin herrat viettivät taannoin aikaa chattimalla pelaajakuntansa kanssa. Siinä sivussa eräs veikkonen kysäisi, että mitäs jos 3D Realms kääntäisi vanhan kunnon Duke Nukem 3D –räiskinnän Xbox Live Arcadeen. Eikä hän ollut näemmä ainoa, jolle on sama ajatus tullut mieleen.

3D Realmsin George Broussard näet vastasi heittoon seuraavasti:

”Jep, olisin itsekin pelaamassa sitä koko ajan netissä, jos peli olisi julkaistu. Toden sanoakseni, olemme jo puhuneet Duke Nukem 3D:n XBLA-versiosta Microsoftin kanssa. Meillä on myös valmiiksi porukkaa, joka voisi kääntää pelin Xbox 360:lle. Tällä hetkellä me odottelemme Microsoftilta lupaa urakan aloittamiseen.”

Aika huimaa. Ja tavallaan jännääkin. Olihan Duke Nukem 3D aikoinaan todella, siis todella hyvä peli, vaikka Quake-sarja veikin voiton pidemmällä tähtäimellä. Samalla kuitenkin vähän jänskättää. Vaikka Doom onkin huima klassikko, niin ei sen Xbox Live Arcade –versio jaksanut enää innostaa pelinä. Miten mahtaisi Duke Nukem 3D pärjätä alkuperäiselle uskollisena käännöksenä? Vai mahtaako 3D Realms suunnitella pelistä modernisoidumpaa versiota, jonka grafiikkaa ja pelimekaniikkaa on päivitetty nykypelaajille? Toivottavasti jälkimmäistä…

Duke Nukem 3D on vuonna 1996 julkaistu 3d-räiskintä, joka oli aikanaan melkoinen hitti pelaajien keskuudessa, sekä erinomaisen pelattavuuden, hyvien kenttien että ehkä ennen kaikkea räävittömän ja humoristisen asenteensa ansiosta.

http://www.mobygames.com/game/dos/duke-nukem-3d

Lue lisää eDomesta

Duke Nukem Foreveria odotettu jo vuosikymmen

Saapuuko Duke Nukem vihdoin?

Duke Nukem Foreverillä ei hätää, 3D Realms selittää

Scott Miller haastattelussa

Haluaisitko nähdä Duke Nukemin Live Arcadessa?

Katso tilanne vastaamatta