Uusimmat

EA piikittelee Valvea: meidän kaupassamme saa myydä DLC:t miten haluaa!

28.09.2011 14:00 Miikka Lehtonen

EA:n ja Valven tukkanuottaset sen kuin jatkuvat. Aikanaan DLC-erimielisyyksistä alkanut pesäero saa uudenlaista merkitystä kun EA:n oman Origin-pelikaupan todelliset avajaiset lähestyvät. EA on käyttänyt tilaisuutensa ja piikittelee Valvea juuri DLC-politiikallaan.

Ennen kuin kukaan asiasta älähtää, tokihan Origin on jo avattu ja sitä kautta voi tiettävästi pelejäkin ostaa. Joskus ehkä onnistuneesti. Mutta veikkaan, että en ole yksin kun totean, että minä asennan Origin-softat koneelleni vasta kun pakko — lue: Battlefield 3 — siihen pakottaa.

Mutta itse asiaan. EA on lähettänyt hieman verbaalisia jabeja Valven suuntaan kertomalla, että heidän kaupassaan DLC:tä saa myydä aivan miten haluaa. Tämä tietenkin viittaa viime kesänä alkaneeseen EA:n ja Valven väliseen kädenvääntöön, joka johti monen EA-pelin poistumiseen Steamin valikoimista. Taustalla olivat Valven huolet siitä, että EA halusi myydä DLC:tä ja tarjota päivityksiä peleihinsä tavoilla, jotka olisivat pakottaneet Steam-asiakkaat asentamaan koneelleen ylimääräistä softaa ja aiheuttaneet Valvelle lisää asiakaspalvelukustannuksia opastuksen ja ihmettelyn muodossa.

”Me todella uskomme reiluun ja avoimeen markkinapaikkaan”, väitti EA:n David DeMartini Gamespot-pelisaitin toimittajille. ”Uskomme vahvasti, että asiakkaiden pitäisi pystyä ostamaan tuotteensa mistä he sitten haluavat sen ostaakaan. Jos he haluavat ostaa maksetun DLC:nsä muualta, heidän pitäisi pystyä siihenkin. Ja jos he haluavat ostaa mikromaksullisia tavaroita, senkin pitäisi olla mahdollista.”

Anteeksi, David, mutta nyt taisit hieman typottaa. Tarkoitit tietenkin, että jos SINÄ haluat myydä pelaajille maksullista DLC:tä ja mikromaksullisia tavaroita, sen pitäisi olla mahdollista ostopaikasta huolimatta. Ymmärrän yskän.

Villit nettihuhut kertovat, että Battlefield 3 olisi ilmestymässä myös Steamin valikoimiin pelin ilmestyessä, mutta tuskinpa näin käy, eikä se auttaisikaan: peli kuitenkin vaatii Originin, joten paholaisen kanssa on käteltävä vaikka pelinsä ostaisi Timbuktusta.

Lähde: Gamespot

Lue myös

Nyt on tilaisuutesi kysyä syksyn kovimpien pelien kehittäjiltä!

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)

TV-kanava väitti Arma II -pelivideota oikeaksi terrori-iskuksi

Muropaketin uusimmat