Uusimmat

Ensimmäiset tiedot Halo 4:stä julki

29.08.2011 11:05 Tero Lehtiniemi

Bungien työskentely Microsoftin lempilapsi Halon kanssa päättyi Halo: Reachiin, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että Master Chiefin ja kumppaneiden taru olisi lopussa, päin vastoin. Halo-tuotenimen päällä istuvan 343 Industriesin suunnitelmissa on nimittäin uusi kymmenvuotinen Halo-trilogia, jonka aloittavasta sarjan neljännestä osasta on nyt saatu ensimmäiset tiedot.

Halo Fest -tapahtumassa puhuneet 343:n jäsenet kutsuivat Halo 4:n, 5:n ja 6:n muodostamaa kokonaisuutta Reclaimer-trilogiaksi, ja sen pääpainona tulee olemaan mystisen ja Halo-universumissa keskeisen Forerunner-rodun menneisyyden ja teknologian tutkiminen. 343:n Frank O’Connorin mukaan Forerunnerien teknologiaan ja kulttuuriin tullaan ottamaan uudentyyppinen näkökanta, kun ympäristöt eivät ole enää perinteisen kuolleita ja tyhjiä.

Luovan johtajan Josh Holmesin mukaan 343:n suurin haaste peliä tehdessä on ollut pitää vanhojen Halojen tunnelma ja tuntuma samalla kun he lisäävät mukaan uusia aseita, ominaisuuksia ja uudentyyppisiä kokemuksia. Vanhan fiiliksen pitämisessä on kuitenkin hänen mukaansa onnistuttu hyvin.

On mielenkiintoista nähdä kuinka 343:n uusi tiimi saa puhallettua henkeä Halo-sarjaan. Sarjan Forerunnereiden ympärillä pyörivät kolme ensimmäistä osaa ovat ehdottomasti olleet sen parhaita, eivätkä ODST ja Reach ole yltäneet samanlaiseen eeppiseen science fiction -kokemukseen. Tähän toivottavasti tulee muutos tällä hetkellä ensi vuodeksi luvatun Halo 4:n myötä. Pidempi juttu tapahtumasta ja hemmojen puheista Eurogamerin sivuilla.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

”Hei sopiiko jos ajamme autolla päällesi?” 90-luvulla pelinkehitys oli rankkaa!

GameStop pillastui Deus Exin jenkkiversiosta ja sensuroi myyntipakkauksia

Deus Ex: Human Revolution (PC, PS3, Xbox 360)

Ms. Splosion Man (Xbox 360)