Uusimmat

Remedy jatkaa miljoonamyyntiin yltäneen Alan Waken tarinaa

11.05.2011 15:02 Jukka O. Kauppinen

Remedy Entertainment työstää jatkoa jo miljoonan myydyn pelin rajan ylittäneelle Alan Wake -toimintaseikkailulleen. Mutta mitä Remedyn Espoon studiolta on oikein tarkalleen ottaen tulossa? Sitä firma ei vielä kerro.

Remedyn mukaan Alan Waken tarinan jatko ei ole kuitenkaan sen enempää Alan Wake 2 kuin myöskään uusi DLC alkuperäisteokseen.

Uskaltaisimmeko veikata… Luvassa on itsenäinen, ladattava Alan Wake -peli? Väitteelle löytyy perustetta muun muassa siitä, että Remedyn toimitusjohtaja Matias Myllyrinne kehui vasta aivan äskettäin digitaalisen levityksen mahdollisuuksia.

”Olen tosi innoissani PlayStation Networkista, Xbox Livestä ja joistain Steamin jutuista, koska niiden avulla pääsemme käsiksi suoraan yleisöömme. Ne avaavat kaikenlaisia mahdollisuuksia, joita ei ollut olemassa aiemmin. Ei vain ollut mitään bisnesmallia, jonka avulla luovia näissä karikoissa.”

Remedyn Oskari Häkkinen puolestaan kertoi Eurogamer-lehdelle, että ”paljastamme teoksesta lisää, kun näytämme pelin teille!”

”Peli laajentaa Alan Waken tarinaa sen ystäville, mutta myös uudet pelaajat saavat sen myötä mahdollisuuden astua vaivatta mukaan.”

”Emme voi vielä vahvistaa aikataulua tai alustoja, mutta syksy 2011 on ihan hyvä arvaus.”

Alan Waken jatkumisesta on myös havaittu viittaus erään pelikehittäjän CV:ssä, jonka mukaan hän on osallistunut Alan Wake 2:n visuaalisten konseptien kehittämiseen aivan äskettäin.

Vaikka Alan Wake ei roikkunutkaan ilmestyessään myyntitilastojen kärkisijoilla kovin pitkään, on peli sen jälkeen myynyt tasaiseen tahtiin ja ihan ansioista. Myynnit ylittivätkin jonkin aikaa sitten jo miljoonan kappaleen rajan.

Lähteet: Eurogamer, The next Wake is not Alan Wake 2Alan Wake 2 shows up on CV

 Lisää aiheesta

Remedy innoissaan digimarkkinoista

Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

Alan Wake (Xbox 360) 

Mitä enemmän Alan Wakesta on tuon jälkeen kuultu, sitä enemmän reaktiot ovat polarisoituneet. Jotkut odottivat peliä vesi kielellä, toiset tuomitsivat sen jo ennakkoon surkeaksi rahastusyritykseksi. Minulla on toiselle näistä ryhmistä nyt hyvin huonoja uutisia. Tarkkasilmäiset arvaavat, kummalle!

Peukkuhan siellä seisoo, mutta seisooko se siellä omilla ansioillaan vai koska Remedyn rekka-autot kaatavat toimituksen pihalle edelleen rahaa ja T-paitoja? Lue ja ota selvää!

Lue myös

Child of Eden on jotain uskomattoman kaunista

Lego Pirates of the Caribbean (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Sims Medieval (Mac, PC)

Warhammer 40k: Space Marine lunastaa K18-ikärajansa

Muropaketin uusimmat