Uusimmat

Skyrim teki historiaa Japanissa

29.11.2011 14:50 Jouni Mäki-Panula

The Elder Scrolls V: Skyrim on ensimmäinen länsimainen peli, joka on saanut Japanin johtavassa pelilehdessä täydet pisteet. Länsimaissakin tunnettu ja arvostettu Famitsu-lehti koostaa pisteensä neljän henkilön peliarvosteluista. Kukin arvostelija antaa enintään kymmenen pistettä, joten kokonaispistemäärä on enimmillään 40.

Järjestelyn vuoksi täyden pistepotin saaminen on ylipäänsä vaikeaa, kun yhden henkilön sijaan vaikutus täytyy tehdä neljään.

Skyrim oli järjestyksessään 17. peli, jolle Famitsu antoi 40/40. Aiemmin Nintendon, Namcon, Square Enixin, Konamin, Segan ja Capcomin pelejä on yltänyt jättipottiin. Länsimaisista peleistä 39 pisteeseen ovat päässeet muun muassa Grand Theft Auto IV ja Modern Warfare 3.

Skyrim sai Domessakin Suosittelemme-peukun.

Lähde: Skyrim claims first Western 40/40 from Famitsu.

Lisää aiheesta

Elder Scrolls V: Skyrim (PC, PS3, Xbox 360)

Tämä itsessään on pelisarjaan niin iso uudistus, että vaikka perustoteutus olisi muuten ollut Oblivionin tasolla, suosituspeukku ja vuoden roolipelititteli olisivat olleet hanskassa saman tien. Merkityksellisten NPC:den lisäksi myös itse tekeminen on paljon aiempaa mielenkiintoisempaa: massiivisia, jopa pari tuntia aikaa nieleviä luolastoja ja hyvää käsikirjoitusta pursuilevaa tehtävää on Skyrimissä todennäköisesti satojen tuntien edestä. Elder Scrollsit ovat perinteisesti korvanneet laadun määrällä, mutta Skyrimin myötä koko asetelma heittää häränpyllyä: määrä ja laatu kulkevat täydellisessä tasapainossa, ja taso on vieläpä varsin korkealla.

Lue myös

Global Game Jam 2012 -pelijameja kahdeksassa suomalaiskaupungissa

LoL on jo suurempi kuin WoW

SteelSeries Merc Stealth – FPS-pelaajien häivenäppis

Valve: ”piratismi johtuu palvelun heikkoudesta, ei hinnasta. Siksi Steam menestyy”

Muropaketin uusimmat