Uusimmat

Testissä Deus Exin PC-versio ja oivalliset Xbox-pelikuulokkeet

20.09.2011 13:00 Jukka O. Kauppinen

Viikonlopun ja alkaneen viikon artikkelirintamalla on ollut poikkeuksellisen vilkasta. Niinkin, että juttuja täytyy vielä kertaalleen kerrata, ettei vain jokin mene ohi suun.

Domen tuoreimpien peliarvostelujen rintamalla on matkailtu sekä päivitetyn kyberpunkin että happoisen tasoloikinnan maailmassa:

El-Shaddai: Ascension of the Metatron (PS3, Xbox 360)

Maailma on hassu paikka, jossa tapahtuu hassuja asioita. Yksi näistä erityisen hassuista asioista voisi olla vaikkapa tilanne, jossa Japanilainen pelintekijä syö huumeita ja alkaa happopäissään leikittelemään länsimaisella teologialla.

Tällaisella mahdollisuudella ei kaikkien ihmisten onneksi kuitenkaan tarvitse enää jossitella, sillä se on täyttä totta. El-Shaddai: Ascension of the Metatron on nimittäin sen verran korkealentoinen kokemus, että sen kehitystyön aikana on pakosta nautittu ainakin jonkinasteisia psykoaktiiveja.

Deus Ex: Human Revolution (PC)

Tätä on odotettu. Alkuperäinen Deus Ex teki itseeni valtavan vaikutuksen. Ei välttämättä loistavan tarinansa tai vapaan pelityylinsä vaan teoksen dystooppisen tunnelman tähden. Peli huokui epätoivoista tulevaisuutta, jokaista yksityiskohtaansa myöten. En silti tiennyt epätoivon liittyvän myös pelisarjan seuraavaan osaan, sillä Invisible War oli käytännössä kaikkea mitä Deus Ex ei ollut. Helposti ymmärrettävää karkkihöttöä jonka ainoa pelimekaniikka oli eteenpäin meneminen ja ampuminen.

Human Revolution muuttaa kaiken. Se on tyylikäs paluu takaisin pelisarjan juurille, nykyajan ehdoilla. Vaikka olemme jo kertaalleen ehtineet arvostella pelin, niin sen PC-versio osoittautui kestotestissä sen verran konsoliversioitaan piukemmaksi, että se ansaitsee oman juttunsa.

Rage-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Voisi sanoa, että FPS-lajityypin varhaisen historian voi melko tiukasti tiivistää id Software -nimiseen teksasilaisfirmaan, erityisesti sen osittain jo entisiin nokkamiehiin, nimeltään John Carmack ja John Romero. Wolfenstein 3D:t, Doomit, Quaket ja monet muut pelitmaailmalle lahjoittanut firma on kilpailun kovetessa jäänyt ikävästi taka-alalle ja keskittynyt vanhojen tuotenimiensä lypsämiseen.

Tästä ikävästi ja pääasiassa keskinkertaisia pelejä poikineeseen bisnesmalliin on nyt kuitenkin tulossa poikkeus, kun firman työstämä Rage-peli on pikkuhiljaa valmistumassa. Kävimme testaamassa, miltä yksinpelin pari ensimmäistä tuntia maistuivat.

Artikkeleissa puolestaan tutustuimme viikonlopun mittaan sekä oivalliseen suomalaiseen lautapeliin että timmeihin Xbox-pelikuulokkeisiin:

Steelseries Spectrum 7XB – langatonta kuulokelaatua Xbox-pelaajalle

Kymmenettä toimintavuottaan juhlistava tanskalainen Steelseries tunnetaan ennen kaikkea PC-pelaajille suunnatuista lisävarusteistaan, kuten hiiristä, näppäimistöistä ja kuulokkeista. Spectrum 7XB –kuulokkeet ovat iso osa yhtiön laajentumista konsolimarkkinoille, sillä kyseessä on Steelseriesin Xbox 360 –lippulaivamalli.

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)

Suomessa ei hirveästi lautapelejä tehdä, eikä sinänsä ihme. Lautapelien tekeminen on kallista ja markkinat ovat Suomessa pienet, varsinkin aikuisten peleille. Täällä päin kun lautapelit mielletään yhä pääasiassa Monopoliksi ja muiksi lasten ajanvietteiksi.

Mutta on se kiva, että joku jaksaa yrittää, varsinkin kun yritys on tehty todella hyvällä huumorilla ja rempseän paikallisella asenteella. Ja pelikin on hyvä!