Uusimmat

Ubisoft pelasti Massive Entertainmentin ja World in Conflictin

11.11.2008 13:05 Jukka O. Kauppinen

Activion-Blizzardin megalomaaninen puhdistusoperaatio jätti muun muassa ruotsalaisen Massive Entertainment -studion pitkäksi aikaa roikkumaan tyhjän päälle. Mainioita naksusotia luonut firma on kuitenkin löytänyt uuden, hyvän kodin Ubisoftista.

Vielä pari vuotta sitten Massiven poppoo oli hyvin tyytyväistä poikaa ja tyttöä, sillä Vivendin huomissa oli kuulemma todella mukavaa olla. Viime kesä ja syksy taisivat kuitenkin mennä vähän ikävämmissä merkeissä.

Hyvässä nousussa kiitävä Ubisoft kuitenkin tuli pelastavana enkelinä paikalle. Hyvä niin – Ubisoft on satsannut kovasti laatuun viimeisen parin vuoden aikana. Ja sitähän Massivelta piisaa.

Massiven Martin Walfisz kertoo, että ”olemme onnekkaita löydettyämme Ubisoftista julkaisijan, joka jakaa kanssamme samat arvot ja näkemykset laadusta. Uskon että yhteinen tulevaisuutemme tulee olemaan molemminpuolisesti hyödyllinen.”

Massive perustettiin vuonna 1998.

Massiven historia on yhdistelmä klassista peräkammarifirmaa ja heti alusta oikeaa pelistudiota. Yhtiö sai alkunsa 1998, kun Matrin Walfisz päätti perustaa kumppaninsa kanssa oman pelitalon. Ajatuksesta tuli totta verrattain nopeasti. Firma sai riskirahaa 100 000 taalaa, jolla päästiin alkuun. Väkeä värvättiin lisää ja ensimmäinen peli, Ground Control, valmistui vuonna 2000.

Peli sai medialta erittäin suotuisan vastaanoton. Myynti jäi kuitenkin odotettua vähäisemmäksi. Samaan aikaan it-kupla poksahti komeasti Ruotsissakin ja yhtiön tilanne näytti peevelinmoisen tiukalta. Oli pakko turvautua radikaaliin toimenpiteeseen: irtisanomiset vähensivät porukasta päälle 40. Jäljelle jäi 15 kaveria, jolloin tilanne saatiin hetkeksi tasapainoon.

Silti ei näyttänyt hyvältä ja perustajat päättivät myydä studion jollekin suuremmalle kustantajalle, joka saisi näin halvalla hyvän ja innokkaan pelitehtaan. Neuvottelujen jälkeen kauppa tehtiin Vivendin kanssa. Suhdetta kuvataan mitä lämpimimmin.

”Vivendi tähtää huipulle ja on tajunnut, että huippupeleihin täytyy panostaa aikaa ja rahaa. Ja heillä on nyt varaa kumpaankin. Kiitän joka ilta rukouksissani World of Warcraftiä.”

Lisää aiheesta

Haastattelussa Ground Controlin isä

World in Conflict (PC)

World in Conflict –ensikatsaus (osa 1/2)

World in Conflict –ensikatsaus (osa 2/2)

Lue myös

Arvostelu: Far Cry 2 (PC, PS3, 360)

eDomen arvosteluviikko: Fable 2, Gears of War 2, PES 2009, Ratchet & Clank…

Epic-pomo: tehdään pelien lopuista maksullista lisäsisältöä!

Far Cry 2 – pelihorisontin tuolta puolen, tekijät kertovat

Left 4 Dead – zombin nälkä kasvaa (PC, 360)