Uusimmat

Valven vanhin keskeneräinen projekti on sukellusvenesimulaattori

23.02.2011 10:34 Jukka O. Kauppinen

Valven perustamisen aikoihin Gabe Newell ja Mike Harrison eivät olleet vielä selvillä tulevasta linjastaan. Tai edes ensimmäisestä pelistään. Mitä Valven kannattaisi tehdä?

Ideoita oli monia. Ensimmäinen niistä oli sukellusvenesimulaattori, jota ei tunnetusti koskaan tehty. Mutta Valve ei ole silti jättänyt ajatusta vieläkään täysin taakseen.

Valven varhaisiin peli-ideoihin lukeutuu toinen sci-fi-peli Prospero, jonka oli määrä ilmestyä jo ennen Half-Lifeaa. Mutta sitä ennen pinnalla oli pinnanalainen sukellusvenepeli, jossa oli Valven kannalta vahvaa potentiaalia.

”Mike oli vakuuttunut, että pystyisimme luomaan fantastisia pinnanalaisia maailmoja ja huikean pelattavan pelin. Jos ihmiset haluavat tietää mikä on vanhin peliprojektimme, jota emme ole vieläkään saaneet valmiiksi, niin se on tämä yhä nimeämätön sukellusvenepeli”, Gabe Newell kertoo Computer & Video Games -lehdelle.

Millainen maailma olisikaan, jos Valve olisi lähtenyt tuolle tielle? Olisiko Half-Lifeä koskaan tehty? Olisiko Valve noussut pelimaailman kiintotähdeksi? Olisiko Steamiäkään koskaan tehty?

Lähde: Valve reveals unreleased submarine game idea

Lue myös

Battlefield: Bad Company 2: Vietnamin tuottaja haastattelussa

Mad Catz Wireless Racing Wheel – tärinätön perusratti Xbox-kuljettajille

Magicka (PC)

Zeit2 (PC, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat