Uusimmat

Xbox Live -tunnuksia väärissä käsissä

10.01.2012 11:53 Jukka O. Kauppinen

Microsoftin Xbox Live -palvelun tunnuksia on murrettu ja hyödynnetty rikollisissa käsissä. Kuten jo viime lokakuussa uutisoimme, lukuisille Xbox Live -tileille tunkeuduttiin ja niiden kautta tehtiin luvattomia ostoksia. Tapahtumien kuviot ovat sittemmin hieman auenneet, kiitos brittiläisen Susan T:n.

Susan T:n Xbox Live -tunnukselle tunkeuduttiin, kun käyttäjän salasana oli ilmeisesti onnistuttu selvittämään. Microsoftin käyttäjätuen sähläyksen johdosta tiliä väärinkäytettiin uudemmankin kerran, minkä johdosta Susanin tilillä ostettiin laittomasti digihyödykkeitä noin 300 euron dollarin edestä.

Tuurilla ja hienoisen sosiaalisen hakkeroinnin avulla Susan onnistui myöhemmin selvittämään, että hänen tilinsä kautta ostetut hyödykkeet oli siirretty puolalaisella huutokauppasivustolla myydylle Xbox Live -tunnukselle.

Kaikesta päätellen hakkerit ovat myyneet murtamillaan tunnuksilla ostamiaan hyödykkeitä itäisemmän Euroopan huutokauppasivustoilla. Täyden palvelun paketissa myynnissä on valmiita käyttäjätunnuksia, joille on ladattu satsi MS-pisteitä, kulta-tilejä ja muita digitaalisia hyödykkeitä. ”Reilut” myyjät ovat kuitenkin varoittaneet, että MS-pisteet ja muut täytyy käyttää mahdollisimman nopeasti.

Microsoftin mukaan Xbox Liveä itseään ei ole hakkeroitu, vaan talven aikana tapahtuneet väärinkäytökset on tehty tavanomaisempien nettihuijausten avulla.

Susan T:n tapaus on luultavasti aiheuttanut Microsoftillakin peiliinkatselua, sillä yhtiön asiakaspalvelu sähläsi Susanin huijausraporttien kohdalla. Tällä kertaa tapauksella on onnellinen loppu, sillä Susanin tililtä huijatut rahat on palautettu.

Lähteet: A January account of Xbox Live hacking and fraudMicrosoft reaffirms Xbox Live security, refunds wronged blogger

Lisää aiheesta

Xbox Live -käyttäjätileille tunkeuduttu

Lue myös

Epic Games ja muut pelitalot vastustavat Stop Online Piracy Act -lakiehdotusta

Ironing Maiden on peli tosimiehille

Lukijoiden valinnat 2011: paras pelihahmo, latauspeli, suomipeli, moninpeli jne…

Vuoden 2011 epäonnistujat: Duke Nukem Forever oli pahin pettymys

Muropaketin uusimmat