Xbox-pomo Sonyn potentiaalisesta Game Pass -haastajasta: ”Se oli väistämätöntä”

18.01.2022 07:00 Muropaketin toimitus

Phil Spencer ei usko Sonyn kopioivan Microsoftia, vaan seuraavan markkinatrendiä.

Spenceriltä kysyttiin IGN:n haastattelussa, mitä hän on mieltä huhuista Sonyn mahdollisesta PlayStation Plus -palvelun muuttamisesta kilpailijaksi Xbox Game Passille, johon hän toteaa sen olleen väistämätöntä. Hän ei kuitenkaan usko sen johtuvan siitä, että Sony haluaisi kopioida Microsoftia.

”Kun kuulen muiden tekevän jotain Game Passin kaltaista tai tulevan PC:lle, se on minusta järkevä ratkaisu koska se on oikea ratkaisu… En näe sitä [Xboxin strategioiden] vahvistuksena. Kun puhun tiimeillemme, puhun siitä väistämättömänä”, Spencer totesi.

Spencer tarkentaa, että oikea ratkaisu on nimenomaan antaa kuluttajille mahdollisuus pelata näiden haluamiaan pelejä millä alustalla tahansa, sekä antamalla heille valintoja rakentaa oma pelikirjasto. Samoin hän peräänkuuluttaa läpinäkyvyyttä omista suunnitelmistaan PC-käännösten ja sukupolven välisten ratkaisujen suhteen.

Sonyn huhuillaan työstävän PlayStation Plus -palvelun uudistusta, joka yhdistäisi nykyisen PlayStation Plussan ja PlayStation Nowin yhdeksi kuukausimaksulliseksi palveluksi. Lisäksi uudessa palvelussa väitetään olevan tarjolla myös vanhempia PlayStation-pelejä aina ensimmäisestä PS1:stä alkaen.