Xbox-pomon mukaan yksinpelit eivät ole kuolemassa pois, mutta taloudellisesti tilanne on hankala

26.10.2017 10:59 | Muropaketin toimitus

Xbox-pomo Shannon Loftis uskoo, etteivät yksinpelit katoa koskaan, vaikkakin taloudellisesti tilanne onkin juuri nyt hieman haastava.

Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, ovatko AAA-luokan yksinpelit hiljalleen hiipumassa historian havinaan. Nyt Xboxin julkaisuosastoa johtava Shannon Loftis on kertontu GameSpotille, ettei hän usko, että yksinpelit kuolevat koskaan kokonaan pois. ”Pelien tarkoituksena on jakaa kokemuksia ja tarinoita. Tarinankerronta on edelleen ja tulee aina olemaan aivan yhtä tärkeää kuin ennenkin”, Loftis sanoo haastattelussa.

Loftis kuitenkin myöntää, että AAA-tason yksinpelien kehittämiseen liittyy taloudellisia ongelmia. Pelaajat vaativat yksinpeleiltä graafista loistoa ja laadukasta, useita tunteja kestävää tarinankerrontaa ja pelikokemusta. Julkaisijalle on suuri riski laittaa paljon rahaa kiinni projektiin, joka ei välttämättä tuota odotetusti. Toisaalta yksinpelit voivat olla myös taloudellisia menestyksiä, kuten kävi esimerkiksi Ori and the blind forestin tapauksessa.

Loftiksen mukaan tilannetta helpottavat uudenlaiset rahoitusmallit, kuten Xbox Game Passin tyyppinen, pelien Netflixiä muistuttava kuukausimaksullinen tilauspalvelu. Toisaalta lisärahaa voi kerätä myös mikromaksuilla – esimerkiksi Middle-earth: Shadow of War myy peliä nopeuttavia tavaroita sisältäviä tarvikelaatikoita oikeaa rahaa vastaan.