Loppuyhteenveto

14.08.2014 23:40 |

Kolmen kovan pelikannettavan joukosta on helppo nostaa esiin monia erinomaisia ominaisuuksia ja toteutuksia. XMG uutena tuttavuutena onnistui vakuuttamaan kustomoitavuudellaan, Asus erinomaisella käytettävyydellään ja MSI äänenlaadullaan. Tällä kertaa vertailuryhmän hintataso asettautui 1500-2000 euron haarukkaan ja laitteista löytyi merkittäviä suorituskykyeroja, jotka on kuitenkin korjattavissa lisähinnalla. MSI halvimpana osoitti, että muutaman satasen lisäsijoitus paremmalla näytönohjaimella ja järjestelmälevyllä varustettuun versioon on perusteltu investointi. Edelliseen mobiilinäytönohjainsukupolveen nähden pienehkö suorituskykyero huippumallissa kompensoitui pykälää alemman mallin merkittävällä suorituskykyparannuksella.

MSI GT70 2PC:n hyvät puolet listattuna ovat testijoukon halvin hinta, paras äänenlaatu, kirkkain näyttö, tehokkain prosessori, hyvä näppäimistö ja sen ohjelmisto sekä jykevä runko. Heikkoina puolina on mainittava pienikokoinen tasohiiri ja jäähdytyksen riittämättömyys lämpimällä kelillä.

Asuksen tasavahva paketti saa kiitosta parhaasta tasohiirestä, hiljaisimmasta ja tehokkaimmasta jäähdytysratkaisustaan sekä pisimmästä akunkestosta työpöytäkäytössä. Moitittavaa on lähinnä vain näytöstä, joka ei yltänyt muun testijoukon tasolle kuin väritoistoltaan. Kokonaisuutena Asus G750JZ olisi hintalaatusuhteeltaan paras valinta, mutta se kaipaa nykypäivänä kriteereillä MSI:n tavoin sisuksiinsa SSD-asemaa.

XMG:n valttikortit kahden suuren valmistajan seurassa ovat hillitty ja tyylikäs ulkonäkö, likimain täydellinen kustomoitavuus tehdasvalmiille koneelle, hyvä näyttö ja testijoukon runsaimmat liitännät niin koneen ulko- kuin sisäpuolellakin. Tässä joukossa heikoimmaksi lenkiksi osoittautui P704 Pron melutaso ja muita kalliimpi hinta vastaavilla komponenteilla varustettuna.

Paitsi tehopelaajalle, sopivat pelikannettavat myös työpöytäkoneen korvaajaksi moneen käyttöön. Ominaisuuksissa ei tarvitse tinkiä, laajennustilaa on tarjolla runsaasti ja hintatasokin on sopivan version valitsemalla maltillinen. Windows 8.1:n ja kuvankäsittelykäyttöä ajatellen seuraavan sukupolven pelikannettaviin toivoisi kosketusominaisuuksin varustettuja IPS-paneeleja vähintään 1440P-resoluutiolla, ainakin vaihtoehdoksi.

 

Sisältö

  1. Kesän 2014 uutuuspelikannettavat (Asus, MSI & XMG)
  2. Asus G750JZ (T4043H)
  3. MSI GT70 (2PC-1076NE)
  4. XMG P704 Pro
  5. Prosessoritestit
  6. 3D-testit
  7. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  8. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat