Yhteenveto

30.05.2018 20:00 Aleksi Pakkala

Yhteenveto

 

AMD Ryzen 7 2700X edustaa hyvin tyypillistä prosessorisukupolven päivitystä. Laskentatehoa on saatu lisättyä vajaa kymmenen verrattuna edelliseen sukupolveen, mutta samalla virrankulutus on kasvanut. Intelin kahdeksannen sukupolven Core-prosessorit luovat kovaa painetta Ryzen-tuoteperheen prosessoreille, ja osittain uudet 2000-sarjan Ryzenit vaikuttavat päivitykseltä päivityksen takia.

Mitään konkreettista murrosta suorituskyvyn tai valmistusprosessin osalta ei ole tapahtunut. Mikäli omasta kokoonpanosta jo löytyy Ryzen 1700X tai 1800X -prosessori, ei uuteen 2000-sarjaan päivittämisestä ole merkittävää hyötyä. Prosessori on hinnoiteltu kilpailukykyisesti Intelin verrokkeihin nähden, mutta X470-piirisarjaiset emolevyt ovat valitettavasti hieman kilpailijoitaan kalliimpia.

Jos tällä hetkellä omistaa X370-piirisarjaisen emolevyn, uuden X470-piirisarjaisen emolevyn hankkimiselle ei ole mitään syytä, vaikka prosessorin päivittäisikin uudempaan. Uuden piirisarjan tuomat ominaisuudet ovat jääneet minimiin, ja isoimpana uutena ominaisuutena tullut StoreMI-teknologian hyödyt on saavutettavissa 20 dollarin sijoituksella Enmotouksen FuzeDrive -ohjelmaan, mikäli entuudestaan omistaa Ryzen-tuoteperheen prosessorin.

MSI X470 Gaming Pro Carbon AC on laadukas ja näyttävä emolevy. Siltä löytyy kaikki tarvittavat modernit liitännät kuluttajaluokan kokoonpanolle, ja mukaan on mahtunut useampi erikoisempi liitin, muun muassa RGB-valojen ohjausta varten.

Emolevy on varustettu selkeällä BIOS-valikolla, joka pitää sisällään kaikki tarvittavat asetukset vaativaan ylikellotukseen. Ylikellotuksessa rajoittavana tekijänä ei tämän emolevyn kanssa ole ainakaan virransyöttö prosessorille, sillä kahdella kahdeksanpinnisellä virtaliittimellä prosessorille saadaan syötettyä enemmän virtaa kuin testissä ollut prosessori voisi käyttää.

Ylikellotusasetuksien virittelyssä pieni kaksinumeroinen LED-näyttö on osoittautunut erittäin hyödylliseksi työkaluksi muita emolevyjä testatessa, ja tällaisen näkisi mielellään myös X470 Gaming Pro Carbon AC -emolevyllä. Emolevylle on kuitenkin sijoitettu neljä lediä osoittamaan ongelmakohta mikäli järjestelmä ei käynnisty, mikä on sekin selvästi tyhjää parempi. Hintaluokassaan X470 Gaming Pro Carbon AC tarjoaa kuitenkin vaikuttavan määrän ominaisuuksia, ja on hyvä valinta X470-piirisarjalliseksi emolevyksi.

AMD Ryzen 7 2700X

Hyvää

 • Kilpailukykyinen hinta
 • Kilpailijoita parempi suorituskyky synteettisissä testeissä

Huonoa

 • Maltillinen suorituskyvyn kasvu aiempiin malleihin verrattuna

MSI X470 Gaming Pro Carbon AC

Hyvää

 • Näyttävä ulkoasu
 • Hyvät ylikellotusmahdollisuudet

Huonoa

 • X470-piirisarja ei tuo mukanaan kovin merkittäviä uusia ominaisuuksia

Sisältö

 1. Alkusanat
 2. AMD Ryzen 7 2700X
 3. MSI X470 Gaming Pro Carbon AC
 4. Suorituskykymittaukset
 5. Yhteenveto