Uusimmat

Disney Infinity 3.0: Rise Against the Empire -pelisetti (PC, PS3, PS4, Xii U, Xbox 360, Xbox One)

15.12.2015 19:15 Juho Anttila

DisneyInfinity30_RiseAgainsttheEmpire_arv_0kansiTekijä: Avalanche Software
Julkaisija: Disney Interactive Studios
Testattu: PlayStation 4
Saatavilla: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One
Pelaajia: 1-2 paikallisesti, 2-4 verkossa
Pelin kotisivu: https://infinity.disney.com/
Arvostelija: Juho Anttila

DisneyInfinity30_RiseAgainsttheEmpire_arv_035

 

Vaikka tuleva Star Wars: Force Awakens -elokuva olisi kuinka hyvä, ei alkuperäisen trilogian legendaarisuutta käy ylittämän. Disney Infinity 3.0 -pelin Rise Against the Empire -pelisetillä onkin melkoinen vastuu taakkanaan.

Kun Disney Infinity 3.0 tykittää Tähtien sotaa kolmen kokonaisen pelisetin voimin, on sarjan keskimmäisellä julkaisulla riskinä myös massaan hukkuminen. Luke Skywalkerin, prinsessa Leian ja Han Solon karisma on kuitenkin sen verran vahvaa valuuttaa, että niillä luulisi homman hoituvan kotiin.

Vanhana fanina saattaisin olla närkästynyt Rise Against the Empire -pelisetin ottamista tarinallisista vapauksissa, ellei George Lucas olisi virtsannut alkuperäisen trilogian päälle jo aikakausia sitten lisättyjen digitehosteiden ja puolivillaisen uuden trilogian voimin. Siksipä en jaksanut juuri edes kulmakarvaani kohottaa Rise Against the Empiren ottamien tarinallisten vapauksien edessä.

Pääpiirteittäin jutun juoni on tuttu, mutta koko kööri on mukana alusta saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että jo alussa avaruusalukselta pakenee kahden droidin lisäksi alkuperäisessä elokuvassa vangiksi jäänyt Leia sekä jostain kumman syystä joukkoon jo aiemmin liittyneet Han Solo, Chewbacca ja Luke Skywalker.

Darth Vaderin esiintymistä pelattavana hahmona ei edes yritetä selittää, mutta hahmon loputon siisteys riittää perustelemaan mukaan pääsyn. Ilmaiseksi ei Vaderin saappaisiin pääse hyppäämään, sillä pelisetti sisältää oletusarvoisesti Luke Skywalkerin ja prinsessa Leian. Muu poppoo on keräiltävä mukaan kaupan hyllyltä, luonnollisesti rahallista panostusta vastaan.

DisneyInfinity30_RiseAgainsttheEmpire_arv_01

Paluu vanhaan kaavaan

Tarinallisesti seikkailu kaahaa melkoista vauhtia läpi Tatooinen, Hothin ja Endorin unohtamatta useampaakin pitkähköä avaruusjaksoa ja molempia Kuolontähtiä. Juonta oiotaan surutta. Luke saa tietää totuuden isästään jo Hothilla, kukaan ei joudu karboniittiin ja Yoda loistaa poissaolollaan. Paitsi tietenkin, jos sattuu omistamaan hahmon, jolloin mukaan pääsee Clone Wars -henkisellä iteraatiolla hahmosta.

Clone Warsista puheen ollen en voi itse mitään sille, että tekele maistuu itselleni ennen kaikkea lauantaiaamun lasten piirretyltä. Typerästi virnuilevat tusinahahmot ja Clone Warsia varten laimennetut versiot Obi Wan Kenobista ja Yodasta olivat oikeastaan suurin vika Twilight of the Republic -pelisetissä. Rise Against the Empire ottaakin ison etumatkan aiempaan Star Wars -pelisettiin nähden marssittamalla näyttämölle ne ainoat oikeat Tähtien sota -sankarit.

Pelillisesti eroja kokemusten välillä on sitten vaikeampi löytää. Kaava kun on viimeistä piirua myöten sama. Pääosa pelialueesta koostuu kolmesta planeetasta ja näitä ympäröivistä avaruusalueista. Toisin kuin kokeilevampi Inside Out -pelisetti, Rise Against the Empire tyytyy esittelemään lisää samaa tuttua avoimehkon maailman pelaamista, mihin olemme tottuneet jo käytännössä kaikkien aiempienkin Disney Infinity -pelisettien kautta.

Tarjolla on siis juonta eteenpäin vieviä tehtäviä, muutamaa peruskaavaa kierrättäviä sivutehtäviä, haasteita ja salaisuuksien etsimistä. Juonitehtävienkään puolella ei ihan hirmuisesti irrotella, mutta pakko on silti myöntää, että erityisesti AT-AT-kävelijöitä vastaan käytävä taistelu Hothilla onnistui jopa hieman säväyttämään.

DisneyInfinity30_RiseAgainsttheEmpire_arv_04

DisneyInfinity30_RiseAgainsttheEmpire_arv_03

Avaruuslentelyt, joista muistin valittaa pääpelin arvostelussa, tuntuivat tällä kertaa hitusen verran sulavammilta. Tämä voi tosin johtua myös tottumisesta tason päällä käytävään leikkilentelyyn. Kuolontähtiä vastaan noustessa ja Hothilta paetessa homma vedetään raidelentelyksi, mikä on tässä yhteydessä ihan toimiva ratkaisu.

Kun alla on jo oikeastaan pakolla pääpelin mukana tullut Twilight of the Republic, uhkaa Rise Against the Empiren kohdalla jo pieni kyllästyminen. Olisin tahtonut, että julkaisujärjestys on toinen. Toisaalta silloin Twilight of the Republic saattaisi jäädä kokeilematta tyystin, joten ehkä Disneyllä on laskelmoitu asia oikein päin.

Rise Against the Empire on laadultaan takuuvarma kolmen tähden pelisetti, joka pinnistää tähän päälle vielä puolikkaan tähden verran tuttujen hahmojen sekä etäisesti alkuperäistä seurailevan tarinan ja miljöön voimin. Tämän kerran Disney saa vielä puhtaat paperit, vaikka pelillisesti setti kierrättääkin vanhaa kaavaa. Tulevan The Force Awakens -pelisetin on kuitenkin jo syytä esitellä uusia temppuja, sillä Disney Infinity 3.0:n kohdalla uhkaa jo nyt pienimuotoinen Star Wars -yliannostus.

 

DisneyInfinity30_RiseAgainsttheEmpire_arv_02

 

Lisää aiheesta

Disney Infinity – hahmokatsaus (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360, PC)

Disney Infinity (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Disney Infinity 3.0 (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Disney Infinity 3.0: Inside Out -pelisetti (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Disney Infinity Toy Story Playset (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)