Uusimmat

Kehityskurimuskierteessä paininut Homefront kuoli pystyyn

20.05.2016 16:00 Jukka O. Kauppinen

Noin viiden vuoden ajan työstetty, kokonaisen kolmen eri tekijäporukan käsissä pyörinyt ja yhdestä julkaisijan konkurssista selvinnyt Homefront: The Revolution voidaan julistaa jo nyt flopiksi.

Muutama päivä sitten julkaistu peli on Dome.fi:n alustavan pelailun mukaan aikamoista jöötiä, ja nettikansa näyttää olevan samaa mieltä.

Kylmästi statsien kautta mitattuna peli ei ole tehnyt kummoistakaan loiskahdusta. Se on kirjoitushetkellä Steam-digikauppapaikan myyntilistojen 19. sijalla, mikä on kurja lukema isolle AAA-julkaisulle. Linjoilla olevia pelaajamääriä tsekkaillessa tylytys on vielä kovempaa: viimeisen vuorokauden huippulukema on 2100 yhtaikaista Homefront-pelaajaa.

Vertailukohtana Cities: Skylinesilla on linjalla 6200 pelaajaa, CS: GO:lla 570 000 ja Doomilla 23 000.

Steamspy-vakoilupalvelun mukaan Doomilla on muuten 373 000 omistajaa ja 344 000 pelaajaa, Homefrontilla 19 000 ja 5300.

Ehkäpä siis voimme julistaa Homefrontin pystyyn kuolleeksi julkaisuksi. Ei ihme, moisen kehityshelvetin jälkeen. Ja pahoin pelkään, että Dome.fi:n tuleva arvostelu ei pelin päätä paljoa silittele.

Sääli sinänsä, kyllä räiskinnän tarinassa ja asetelmassa on ideaa ja vetovoimaa. Että Pohjois-Korean miehittämä USA ja kunnon kapina hyökkääjien mielivaltaa vstaan!

Lisätietoja: https://www.homefront-game.com/

Lisää aiheesta

Donald Trumpin nousu pelaa pelikehittäjien taskuun

Homefront 2 myytiin: Crytek syrjään, uusi studio tilalle

Homefront siirtyi ensi vuoteen

Palkat maksamatta ja kolmasosa pihalle – Crytekillä meni tosi lujaa

Pohjois-Korea iski Yhdysvaltoihin – mutta kuka rakastaa Rakastettua Johtajaa?