Uusimmat

LucasArtsin kadonnut Indiana Jones -seikkailu oli Indiana Jones and the Iron Phoenix

27.07.2016 14:30 Jukka O. Kauppinen

Muinainen LucasArts-pelitalo loi monia rakastettuja klassikoita, mutta firman kadonneiden arkistojen kätköissä piilee myös monia keskeytettyjä, julkaisemattomia projekteja. Yksi niistä on Indiana Jones and the Iron Phoenix.

Lucasin suunnittelija Aric Wilmunder oli mukana luomassa muun muassa pelejä Loom, The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle and Full Throttle. Ja 1990-luvun puolivälin paikkeilla hänet värvättiin tekemään jatko-osaa Indiana Jones and the Fate of Atlantisille.

Indiana Jones and the Iron Phoenixin kehitys kuitenkin takelteli, ja kun Wilmunder sai sen designin valmiiksi, ei Lucasilla ollut enää paukkuja varsinaiseen pelikehitykseen. Niinpä firma päätti käyttää ulkopuolista kehittäjää, mutta ”muutaman kuukauden kuluttua minusta tuntui, ettei lopputulos vastaisi meidän laatuvaatimuksiamme.”

Lopulta Indiana Jones and the Iron Phoenix -projekti keskeytettiin ja arkistoitiin, minkä jälkeen LucasFilm pisti seikkailupillit säkkiin ja säkin kiinni. Se tarina oli siinä.

Indiana Jones and the Iron Phoenix

Indiana Jones and the Iron Phoenix

Indiana Jones and the Iron Phoenix

Mutta onneksemme Aric Wilmunder on pitänyt kiinni arkistoistaan, ja jakaa muinaista tietouttaan meille jonneille. Herran pelihistoriasivuilta löytyykin nyt seikkailun täysimittainen design-dokumentti hahmo- ja paikkakirjastoineen kaikkineen.

Kiitos, Aric. Nyt mekin saamme vähän maistiaisia siitä, mikä olisi voinut olla.

Lisätietoja: Aric Wilmunder / Indiana Jones and the Iron Phoenix