Uusimmat

Helmikuun PlayStation Plus -peleissä: retroilua, puzzleilua ja yksi viime vuoden pahimmista pettymyksistä

30.01.2015 16:00 Muropaketin toimitus

Helmikuu on miltei täällä ja se tarkoittaa tietenkin, että PlayStation Plus -palvelun ilmaispelit ovat vaihtumassa. Helmikuu tuo mukanaan kaikenlaista kivaa, varsinkin jos sattuu tykkäämään persoonallisista indie-peleistä.

PlayStation 4 -pelureita muistetaan helmikuussa indie-peleillä. Ne valikoiman varsinaiset PlayStation 4 -pelit ovat Transistor ja Apotheon, joista jälkimmäinen on taas sitä kategoriaa, että se julkaistaan suoraan kuukauden ilmaispeliksi. Apotheon vaikuttaa tyylitellyltä ja sujuvalta toimintamätkeeltä. Transistor on pinnallisesti samanlainen, mutta tarjoaa yllättävän syvällistä pelattavuutta yhdisteltävien ja komboteltavien erikoishyökkäysten muodossa. Ja edeltäjänsä Bastionin tavoin sekin kokeilee erikoisia juttuja tarinankerronnan puolella.

PlayStation 3 -valikoiman selvä helmi on Yakuza 4, Segan pidetyn mafiatoimintasarjan tuorein osa. Minulta Yakuza 4 on jäänyt kokonaan väliin, mutta pelisarjalla on fanaattiset kannattajansa. Nyt on helppo testata, olisiko itse yksi heistä. Tämä kannattaa varsinkin, koska se PlayStation 3:n toinen ilmaispeli… se ei ole huisi. Thief kuului viime vuoden selvästi karvaimpiin pettymyksiin, enkä usko, että aika on haavoja kamalasti parantanut.

Vitan puolella tarjolla on retrohenkistä tasohyppelyä. Rogue Legacy on erinomainen peli, jossa sukupolvi seikkailijoita toisensa jälkeen hyökkää pahuuden linnakkeeseen. Kun yksi sankari kuolee, tämän lapset lähtevät kostamaan edeltäjänsä kuolemaa. Hahmoilla on hauskoja ominaisuuksia: joku voi olla kääpiö, toinen jättikokoinen. Yksi on niin huonomuistinen, ettei automaattikartta päivity lainkaan, toinen taas on pelkuri ja näkee hirviöt paljon pahempina kuin ne oikeasti ovat. Erinomaisen hyvä ja hauska peli, joka Cross Buy -ominaisuutensa ansiosta tulee muuten myös PlayStation 3:lle ja PlayStation 4:lle samalla sysäyksellä.

Vitan toinen ilmaispeli, Kick & Fennick, on myös ilmeisesti uudempaa osastoa, eikä ole meikäläiselle lainkaan tuttu. Hauskalta se silti näyttää.

Helmikuu ei siis varsinaisesti hälvennä PlayStation 4 -pelaajien valituksia, joiden mukaan PS4:n ilmaispelit ovat liian indievetoisia, eivätkä sisällä tarpeeksi AAA-pelejä, mutta henkilökohtaisesti en kyllä siitä valittaisi. Mielummin kiva ja kiinnostava indie kuin Thief…

Lähde: PlayStation Blog