Uusimmat

Älä joudu huijatuksi WoWissa: Viisi kovaa sääntöä

21.10.2010 15:10 Tero Lehtiniemi

World of Warcraft on ihan poskettoman suosittu peli, ja verkkopelien identitetetivarkauksia pidetään rikollispiireissä luottokorttitietojen varastamista parempana bisneksenä. Niinpä netti onkin pullollaan troijalaisia, matoja, verkkosivustoja ja ties mitä huijauksia joilla rehelliset pelaajat yritetään jallittaa ansaan, jonka lopputuloksena nämä menettävät rahansa, tavaransa ja ties mitä. Tässä viisi sääntöä, joilla pelitilinsä saa pidettyä turvassa.

Sitejabber on pelaajia neuvova sivusto, joka pyrkii estämään verkkohuijauksia tapahtumasta. Sen perustaja Rodney Gin on innokas WoWin pelaaja, ja kertoi Kotaku-sivustolle viisi keinoa, joilla pelitilinsä saa pidettyä turvassa. Tässä ohjeet lyhyesti Suomeksi:

1. Älä vastaa suoraan sähköposteihin, josisa sinua esimerkiksi kutsutaan betatestiin, äläkä avaa tällaisissa viesteissä olevia linkkejä. Varmista kutsu kirjautumalla battle.net-palveluun. Blizzard ei koskaan kysy sinulta käyttäjätunnustasi tai salasanaasi.

2. Jos ostat kultaa tai levelauspalveluita (vaikka tätä ei tietenkään suositella), tutki ensin sivuston saamia arvosteluja. Paypalille tai luottokortille on hyvin vaikea saada rahoja palautetta, koska firmoilla ei ole keinoja tarkistaa virtuaalisten tavaroiden toimittamista. Yksi hyvä linkki on esimerkiksi http://www.sitejabber.com/reviews/www.power-level.net

3. Netissä on hyvin monia sivustoja, jotka on pyritty saamaan erittäin paljon Blizzardin sivustoja muistuttaviksi. Pelaajat saattavat ilmoittaa sinulle pelissä että olet saanut esimerkiksi ilmaisen ratsun tai vastaavaa, houkutellen sinua kovasti Blizzardin sivua muistuttaville sivustoille. Älä missään tapauksessa klikaka tällaisia linkkejä tai laita tunnuksiasi sinne. Huijarit saavat ne heti.

4. Varo epäilyttäviä ja vaarallisia addoneja. Perusteettomia lupauksia, kuten kaksinkertaistettua kullan kertymistä lupaavat addonit ovat huijauksia, ja esimerkiksi exe-tiedoston ajamista vaativan asennuksen pitäisi laittaa hälytyskellot soimaan.

5. Pelissä sinulle saattaa esittäytyä joku Blizzardin työntekijänä ja pyytää sinua varmistamaan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Blizzardin työntekijät eivät edelleenkään kysele tunnuksiasi, joten kyseessä on aina huijari.

Sitejabberin listaan voisi laittaa myös yhden ylimääräisen lisäyksen: autentikaattori on aika kova juttu.

Lähde: Kotaku

Lue myös

Digikirjojen kopiosuojaukset puhuttavat

Billy Joelin musiikki mukaan Rock Bandiin – paras syy ikinä!

Fallout: New Vegas sai kaivatun pikapäivityksen

Uusin Lara Croft saa viimeinkin online-moninpelinsä