Uusimmat

Yle tuo retropelit telkkariin

01.08.2007 16:16 Jukka O. Kauppinen

Ylen digikanava Extralla starttaa 20.8. uusi ohjelma Extra Large, jota näytetään joka arkipäivä kello 1930-2030. Ohjelmassa on oma mielenkiintonsa pelaajillekin, sillä keskiviikkoisin Extra Largessa on mukana myös videopelejä. Eikä aivan mitä tahansa pelejä, vaan ehtoja retropelejä.

Ylen mukaan Extra Large on ”länsimaiden merkittävin populaarikulttuurin päivittäisohjelma, joka todistaa että määrässä on oma laatunsa. Extran arki-iltojen suoraakin suorempi päivitys jokaiselle, joka joskus on vähänkin kiinnostunut siitä, mitä elämässä ja maailmassa tapahtuu.”

Keskiviikon lähetyksissä on kussakin viiden minuutin mittainen retropelikatsaus, joissa palataan ajassa taaksepäin, pelaamisen historiaan.

Peliosuudet on tuottanut H-Town ja käsikirjoituksesta vastaavat Pelaaja-lehden Thomas Puha ja Miika Huttunen. Jaksojen peliosuuksista ja retropelitekniikasta puolestaan vastasi eDomeakin tekevä Jukka O. Kauppinen ja Mediapalvelut. Kauppinen myös aukoo päätään parissa jaksossa.

Tässä siis vastaus taannoiseen blogimerkintään Kova kolmikko kuvaushommissa. :)

 

Esimakua tulevista jaksoista:

”Games”-jakso
Otamme pölyt pois Commodore 64:stä ja ilotikuista pelaamalla Summer Gamesia, Winter Gamesia, World Games ja tietenkin, California Gamesia. Kuinka nykypäivänä taittuu murtsikkahiihto joystickia vemputtamalla?

Ultima-sarja
Muistelemme Richard ”Lord British” Garriotin Ultima-roolipelisarjaa.

Suomipelit
Tiesitkö, että Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle on yksi kaikkien aikojen vaikeimpia pelejä? Pelaamme myös
Tikkurilan Painterboy-peliä ja muistelemme Jukka Tapanimäen merkitystä suomalaiselle pelinkehitykselle Mukana myös Suomen pelimaailman grand old man Jukka. O. Kauppinen!

Pelihallien parhaat mättöpelit
Mistä pelistä Vanilla Ice totesi sen kuvaavan hänen elämäänsä kaduilla? Se selviää jaksossa jossa palaamme
pelihallien kulta-aikaan. Esittelyssä ultramachot tappelupelit Final Fight, Double Dragon, Streets of Rage ja Vigilante.

Kylmäsota ja väkivaltapelit
Ei heikkohermoisille. Muistelemme Nemesis The Warlockia, Rambo First Bloodia ja Commandoa. Fiilistelemme myös legendaarisen Rob Hubbardin musiikkia.

Lue lisää eDomesta

Kova kolmikko kuvaushommissa (Extra Largen kuvauksista)

Peliantiikin kaivelua

Lisää retrokalaa vintin uumenista

Ja taas lisää retrokamaa, nyt jopa kunnon kuvien kera

Neljäs, jättimäisin satsi peliantiikkia

 

Thomas Puha ja Jukka Kauppinen ohjelmanteossa.