Uusimmat

Hyvää syntymäpäivää, Larry

05.06.2007 15:18 Miikka Lehtonen

Miltei päivälleen 20 vuotta sitten näki päivänvalon pelisarja, jolla oli lähtemätön vaikutus oman aikansa nuorten pelaajien kehitykseen. Tämä peli oli Leisure Suit Larry.

Kukapa ei olisi nuoruusvuosinaan kykkinyt kaverinsa, isoveljensä tai isänsä PC:n ääressä naureskelemassa vitseille, joita ei aivan ymmärtänyt ja oppimassa aivan liikaa vääränlaisia asioita Hercules-näytön pehmeässä valossa?

Toisena klassisten seikkailupelien mestarina tunnetun Sierra On-Linen maanmainio pelisarja kuvasi Larryn, ensimmäisessä pelissä 40-vuotiaan neitsyen, onnettomia yrityksiä etsiä unelmiensa naista hämyisissä maisemissa. Ensimmäinen peli oli puhdasta yöelämää, mutta myöhemmissä osissa Larry joutui aavistamattaan keskelle hullujen rikollisten, agenttien ja muiden elokuvamaisten pahisten myllytystä.

Larry Laffer jäi historiankirjoihin kenties ensimmäisenä pelimaailman antisankarina, jonka onnettomia seuranhakuyrityksiä naurettiin reilun vuosikymmenen verran. Al Lowe itse on myöhemmin muistellut, miten pelisarjan myynti oli aluksi niin onnetonta, että koko tiimi – joka tosin käsitti vain pari koodaria – siirrettiin välittömästi muiden projektien pariin, jotta Larry ei tuhlaisi enempää Sierran resursseja. Myynnit kuitenkin tuplaantuivat joka kuukausi ja loppu on, kuten sanotaan, historiaa.

Al Lowen legendaarinen pelimies ehti vuosien varrella seikkailla kuudessa täysipainoisessa seikkailupelissä, vaikka numerointi juokseekin seitsemään saakka. Virallisen pelitarinan mukaan Larrylla oli neljännessä pelissä niin hauskaa, ettei hän muista enää siitä mitään. Todellisuudessa neljännen osan kohtalo on mysteeri. Jotkut väittävät, että pelistä suunniteltiin alkeellista online-casinoa, mutta kuka näistä lopulta ottaa selvää.

Nykyään Larry elää lähinnä veteraanipelaajien muisteloissa ja klassikkokokoelmissa, sillä pelisarjan uusimpia vaiheita ei kehtaa edes mainita samassa lauseessa niiden klassisimpien pelien kanssa.

Larryn ystävien kannattaa suunnata peliguru Al Lowen kotisivuille lukemaan miehen rehellisiä mietteitä pelisarjan vaiheista ja nykytilasta.

Mikä on oma suosikkisi?

Katso tilanne vastaamatta