Tänään tv:ssä: Vuoden 2016 videopelielokuva, joka jakoi katsojat kahteen leiriin – ”Traumaattinen miinakenttä”, kuvaili kokemusta ohjaaja

23.09.2020 17:07 | Muropaketin toimitus

TV5 esittää keskiviikon myöhäisillassa Duncan Jonesin ohjaaman Warcraftin. Videopelileffa alkaa kanavalla kello 23.15.

Warcraft-pelisarjaan perustuvassa elokuvassa Azerothin rauhallinen valtakunta on sodan kynnyksellä, kun sen asukkaat kohtaavat pelottavan valloittajakansan. Omaa kuolevaa maailmaansa pakenevat örkkisoturit ovat valinneet heidän asuinpaikkansa uudeksi alusmaakseen.

Tehostekylläistä Warcraft: The Beginning -elokuvaa tähdittävät Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer ja Robert Kazinsky.

Moni Warcraft-fani tuntui suhtautuvan suopeasti vuonna 2016 valmistuneeseen elokuvaan, mutta suuri yleisö jäi viileämmälle kannalle. Ohjaaja Duncan Jones itse on kuvaillut elokuvan tekemistä traumaattiseksi kokemukseksi.

Vuonna 2018 uutisoimme Muropaketissa seuraavaa:

Duncan “David Bowien poika” Jones on kertonut tuoreessa haastattelussa millaista suosittuun World of Warcraft -peliin pohjautuvan Warcraft-elokuvan tekeminen oikein oli. Hän sanoo, että Warcraftin tuotanto oli traumaattinen kokemus. Tämä on yllättävää siinä mielessä, että yhteen aikaan Jones pohti Warcraft-trilogian tekemistä.

Jonesin mukaan Warcraftin tekeminen oli poliittinen miinakenttä. Tuotantoa määrittelivät studiopolitiikka, jatkuva käsikirjoituksen uudelleenkirjoittaminen, studion omistajuuden vaihtuminen sekä WoW:in kehittänyt Blizzard.

“Työskentelimme myös Blizzardin kanssa, joka oli ymmärrettävästi hyvin varovainen elokuvan suhteen, sillä Warcraft toi heille tuloja miljardin dollarin verran vuodessa. Joten kaikki mitä teimme elokuvan suhteen oli merkityksetöntä verrattuna siihen miten tärkeä peli on Blizzardille. Se oli todella poliittinen projekti,” Jones summaa.

Muropaketin uusimmat