Äänestys: Minecraft, Grand Theft Auto V, Dark Souls… Vuosikymmen lähenee loppuaan – Mikä oli mielestäsi sen merkittävin peli?

30.09.2019 19:25 | Muropaketin toimitus

Vuosikymmen alkaa olla pikku hiljaa pulkassa. Onkin kiinnostavaa miettiä, millaisia harppauksia pelit ottivat sen aikana.

Vuosikymmenen parhaasta pelistä käytiin kiivasta keskustelua yhteisöpalvelu Redditissä. Koska kuluneelle vuosikymmenelle mahtuu valtava määrä pelijulkaisuja, kerääntyi viestiketjuun myös useita kiinnostavia vastauksia.

Eniten ääniä sai virallisesti vuonna 2011 julkaistu Minecraft, joka on noussut koko historian myydyimmäks peliksi ja jättänyt selvästi jälkensä pelihistoriaan. Niin ikään vuonna 2011 julkaistu Dark Souls aloitti samaan tapaan soulslike-genren suosion.

Vuonna 2013 ilmestynyt Grand Theft Auto V ja sen alla toimiva GTA Online  ovat edelleen valtavan suosittuja ja myös tuoretta Red Dead Redemption 2:ta voidaan pitää melko merkityksellisenä avoimen maailman seikkailuna.

The Last of Usin (2013) tarina on yksi pelihistorian parhaista ja roolipelien puolesta vuosikymmenelle mahtuvat muun muassa The Witcher 3: Wild Hunt (2015) ja The Elder Scrolls V: Skyrim (2011). Nintendon peleistä vuosikymmenen suurimpia julkaisuja lienevät Super Mario Odyssey (2017) ja The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017).

Kuluneella vuosikymmenellä myös esportsista on tullut maailmalla valtava ilmiö. Sen vanavedessä vuosikymmenen merkittävimpiin moninpeleihin kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive (2012), Dota 2 (2013), PlayerUnknown’s Battlegrounds (2017) ja Fortnite (2017).

Loppuaan lähenevän vuosikymmenen merkittävin peli oli mielestäni:

Katso tilanne vastaamatta