UUSIMMAT

Arvostelu: Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaing Remastered päivittää klassikon komeasti, mutta jättää samalla pelaajan nälkäiseksi

05.04.2020 20:48 | Ilari Hauhia

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaing Remastered tarjoaa juuri sitä, mitä nimen perusteella voi odottaa. Jos reilun vuosikymmenen takaisen Modern Warfare 2:n kampanja herättää nostalgisia ajatuksia, on remasterointi pelaamisen arvoinen. Moninpeliä tai co-opia siltä on kuitenkin turha odottaa.


Julkaisu: 31.3.2020
Studio: Activision Blizzard
Julkaisija: Activision Blizzard
Saatavilla: PlayStation 4 (testattu), PC (Windows) & Xbox One

Pelaajia: 1
Ikäraja: 18
Peliä pelattu arvostelua varten: Noin viisi tuntia


Monet pitivät vuonna 2009 ilmestynyttä Modern Warfare 2:ta ja erityisesti sen yksinpeliä yhtenä Call of Duty -sarjan hohdokkaimmista hetkistä, eikä kyse ole nykypäivänkään standardeilla huonosta kampanjasta.

Pelin alkuvaiheilla nähtiin aikanaan kohua herättänyt ”No Russian”-kohtaus, jossa venäläiset ultranationalistit tappavat sadoittain maanmiehiään ja syyttävät siitä amerikkalaisia. Tämä johtaa dominoefektin myötä tilanteeseen, jossa Venäjä ja Yhdysvallat ajautuvat jälleen kerran konfliktiin, joka eskaloituu uudeksi maailmansodaksi.

Koko kampanja heittää järjen ja realismin romukoppaan jo alkumetreillä, mutta noin viidestä kuuteen tuntia kestävä seikkailu menee paikoin jo niin kovasti överiksi, että tarinaa seuraa jo varsin mielellään. Mukaan mahtuu useita varsin kiinnostavia käänteitä ja koko kampanja on minuutista toiseen sellaista tykitystä, että peliohjaimesta voi olla vaikea päästää kesken kaiken irti.

Pelaaja asettuu pelin saatossa useampiin eri saappaisiin. Välillä tapahtumia kuvataan Task Force 141:n riveihin kuuluvan Gary “Roach” Sandersonin näkökulmasta, kun taas toinen pelaajan ohjaama hahmo on U.S Army Rangerseihin kuuluva James Ramirez. Tarinassa esiintyvät myös ikoniset Captain Price, Soap ja Ghost, jotka varmasti muistuvat monen alkuperäistä Modern Warfare 2:ta pelanneen mieleen.

Koska kyse on remasteroinnista, on yksi tärkeimmistä kysymyksistä se, kuinka hyvin vuosien takainen peli on saatu käännettyä nykypäivään. Kaikeksi onneksi graafisesti remasterointi on onnistunut hyvin.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaing Remastered ei yllä grafiikoidensa puolesta aivan nykyhetken modernimpien pelien tasolle, mutta jo pari vuotta vanhoihin peleihin verrattuna se pitää pintansa hyvin. Myös ruudunpäivitysnopeus on ilahduttavan korkea ja tasainen myös tavallisella PlayStation 4:llä.

Monet eivät välttämättä edes uskoisi, että kyse on vanhan pelin remasteroinnista, sillä Modern Warfare 2:n uudisversio voisi varsinkin parhaiden kohtiensa perusteella mennä läpi aivan uutenakin pelinä. Siellä täällä on kuitenkin näkyvissä pientä rosoa – esimerkiksi joidenkin NPC-hahmojen kasvot voivat näyttää kehnoilta ja osa animaatioista on hieman tönkköjä.

Myös alkuperäisestä Modern Warfare 2:sta tutut pelimekaniikat kääntyvät yllättävän hyvin nykypäivään. Räiskintä on hauskaa ja viihdyttävää, joskin checkpointeihin ja loputtomilta tuntuviin vihollisaaltoihin nojaavat tasot voivat välillä aiheuttaa harmaita hiuksia.

Ikävä kyllä Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaing Remastered on nimensä mukaisesti vain pelkkä kampanja. Yksinpeli ja alkuperäisestä Modern Warfare 2:sta tuttu spec ops co-op-tila on jätetty kokonaan remasteroinnin ulkopuolelle. Näin peli ei tarjoa kovinkaan paljoa sisältöä, sillä kuten mainittua, kampanjan voi helposti läpäistä reilussa viidessä tunnissa.

Siihen nähden 24,95 euron hintalappu tuntuu hieman yläkanttiin mitoitetulta. Vaikka Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaing Remastered voi varmasti viihdyttää myös uusia pelaajia, on olemassa monia muita modernimpia pelejä, jotka saattavat tuntua houkuttelevammilta vaihtoehdoilta varsinkin sisällön määrän puolesta.

Toisaalta, jos alkuperäinen Modern Warfare 2 oli lähellä sydäntä, voi Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaing Remastered olla hyvinkin hintansa arvoinen nostalgiatrippi.

CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 CAMPAIGN REMASTERED

”Call of Duty Modern Warfare 2 Campaing Remastered tuo alkuperäisen kampanjan nykypäivään onnistuneesti, mutta korkealla hintalapulla.”

Muropaketin uusimmat