Uusimmat

Warhammer 40K: Dawn of War: Soulstorm (PC)

07.01.2009 13:15 Miikka Lehtonen

THQ:n mainio Dawn of War –strategiapeli alkaa hiljalleen muistuttaa tosiaikastrategian The Simsiä. Ei vuotta ilman lisälevyä, joka tuo peliin mukaan pari uutta rotua mutta kovin vähän mitään muuta.

Tällä kertaa ollaan liikkeellä joko keisarillisissa tai sadomasokistisissa tunnelmissa, sillä Soulstorm-nimellä kulkeva lisälevy tuo peliin puhdasotsaiset ja neitseelliset Sisters of Battlet sekä nahasta, piikeistä ja ruoskista tykkäävät Dark Eldarit.

Warhammer 40K: Dawn of War: Soulstorm –nimihirviön hyödyllisyyttä voi punnita helpolla testillä. Pelaatko yksin vai kaverien kanssa? Jos vastasit yksin, suuntaa nettiin lataamaan fanien tekemät modit, jotka tuovat peliin aivan samat rodut kuin nykyinen lisälevykin, mutta kaikin puolin hienommilla tekstuureilla varustettuina.

Moninpelaajia moinen ei lämmitä, sillä vain virallisuus tuo autuuden linjoilla tai lähiverkossa. Dawn of Warin perinteiseen tyyliin Dark Eldarit ja Sisters of Battlet saa moninpelissä käyttöönsä vain ostamalla lisälevyn, joka periaatteessa toimii myös itsenäisenä pelinä. Tällöin ei tosin pääse moninpelaamaan kuin edellä mainitulla parivaljakolla, muut rodut avataan ostamalla niiden lisälevyt. Pirullista. Mutta mitä paketista lopulta paljastuu?

Ja nahkaruoska soi

Paketista paljastuu kaikessa karuudessaan kaksi uutta rotua. Ei juuri mitään muuta. Pääpeli on yhä Dark Crusadesta tuttu strateginen kartta, joka ei laajene ja jonka virheitä ei korjata. Vanhojen rotujen pelaajat saavat plakkariinsa uuden lentoyksikön, kuten vaikkapa kuten örkkien Fighta Bomba –lentokoneen.

Dark Eldarit ovat luonnollisesti kovasti hyvien serkkujensa kaltaisia, ainakin Dawn of Warissa. Monet pahat kielet ovatkin väittäneet, että Dark Eldarit ovat vain graafinen modi olemassaoleville Eldar-yksiköille. Vaikka totuus on vähän kauniimpi, sillä roduilla on omia erikoisuuksiaan, niillä pelaaminen on kovin samanlaista. Turhankin.

Figupelistä tutut nopeat hyökkäykset, väistöt ja pakenemiset jäävät pelistä pois Dark Eldarien seistessä murjomassa vastustajiaan kuin Space Marinet konsanaan. Tympeää.

Keisarillisten taistelusisarten riveissä menee paremmin. Toisin kuin jotkut ovat pohtineet, kyse ei ole vain naispuolisista Space Marineista, vaan Adeptus Sororitas –joukot ottavat paikkansa Imperial Guardin ja Marineiden välimaastosta. Varusteet ovat high techiä, mutta joukkoja löytyy silti reilusti enemmän kuin Marine-armeijoissa.

Sisters of Battlet ovat myös hauska armeija pelata, kiitos runsaiden liekinheitintensä ja sotakoneidensa. Taistelusisaret ovatkin lisälevyn suurin anti, mutta tässä vaiheessa pitää taas palata arvostelun alkuun: mikäli olet yksinpelaaja, Sisters of Battleista on jo parempilaatuinen ja ilmainen modi.

Samalla kannattaa myös napata inkvisiittorit ja Grey Knightit lisäävät päivitykset, sekä Dark Crusaden vanhahtavaa Risk-strategiakarttaa reilusti parempi kampanjamodi. Näiden avulla pelistä irtoaa hupia sen verran, ettei Soulstormia ehdi edes kaipaamaan ja Dawn of War II:n odotus kuluu iloisissa merkeissä.

Mikäli taas pelaat peliä moninpelin ilosta, valintasi todennäköisesti kallistuu kohti lisälevyn ostoa. Sisters of Battlet ovat niin hauska armeija, että tätä voisi melkein pitää hyvänä ideana, ainakin jos levy irtoaa mukaan alelaarin hintaan.

 

Tekijä: Iron Lore Entertainment
Julkaisija: THQ
Testattu: Windows Vista, Intel Core 2 Duo E6600+, Radeon HD4870, 4 Gt muistia
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows XP, Pentium III 1GHz, 256 Mt muistia, 32 Mt DirectX 9.0c -yhteensopiva näytönohjain
Pelaajia: 1-4 (lähiverkko, internet)
Pelin kotisivu: http://www.dawnofwargame.com
Miikka Lehtonen

 

Lue myös

A Vampyre Story (PC)

Jumpgate Evolution – Eliten ja EVEn haastaja ensikosketuksessa

Legendary (PC)

Legendary (PS3, 360)

Steel Fury – Kharkov 1942 (PC)

Trackmania DS (DS)

Wiikon wanha: Zool

Äänestä: Valitse vuoden 2008 parhaat pelit