UUSIMMAT

Bethesda mokasi pahan kerran ja rikkoi itse Doom Eternalin kopiosuojauksen piraattien puolesta

21.03.2020 16:20 | Muropaketin toimitus

Doom Eternal ilmestyi aiemmin tällä viikolla. Bethesdan oman mokan vuoksi piraatit pääsivät pelaamaan uutuusräiskintää heti sen ilmestyttyä.

Doom Eternalissa käytetään Denuvo-kopiosuojausta, joka hidastaa pelien laitonta levitystä yleensä ainakin jonkin aikaa. Tällä kertaa Denuvosta ei kuitenkaan ole harmia kuin maksaville asiakkaille, sillä Bethesda tarjoili piraateille DRM-vapaan peliversion heti käyttelyssä.

Bethesdan oman pelikaupan kautta myydyn Doom Eternalin tiedostoista löytyi nimittäin Denuvo-suojatun ajotiedoston lisäksi täysin toimiva, kopiosuojauksesta vapaa ajotiedosto, kertoo Ars Technica. Sitä, kuinka ajotiedosto on julkaisuversioon päätynyt, ei ole tietoa.

Piraattien tarvitsi vain korvata 370MB Denuvo-suojattu tiedosto 67MB suojaamattomalla ajotiedostolla ja tehdä sen jälkeen minimaalisia muutoksia, jonka jälkeen Doom Eternal toimi täydellisesti. Piraattien ei tarvitse edes käyttää Bethesdan omaa laukaisuohjelmistoa vaan peli toimii myös kokonaan ilman verkkoyhteyttä, joten laiton versio on jopa parempi kuin maksaville asiakkaille jaettu kokonaisuus.

Kyseessä ei ole edes ensimmäinen kerta, kun Bethesda tekee saman virheen. Vastaava DRM-vapaa ajotiedosto löytyi aikanaan myös Rage 2:n pelitiedostojen seasta.

Muropaketin uusimmat