UUSIMMAT

Blade Runner: Enhanced Edition myöhästyy – Syynä alkuperäisen pelin metsästys: “Emme ole löytäneet sitä mistään”

26.10.2020 17:38 | Muropaketin toimitus

Suosittu takavuosien seikkailupeli Blade Runner on kadonnut menneisyyden syövereihin, eikä sen lähdekoodia ole löydetty.

Nightdive Studios -studion kunnianhimoinen projekti, jossa tuodaan vuoden 1997 seikkailupeli Blade Runner tähän päivään päivitettynä, on pahoissa ongelmissa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Blade Runner: Enhanced Edition olisi tullut saataville vielä tämän vuoden puolella, mutta nyt on ilmoitettu, että pelin julkaisu myöhästyy. Syynä tähän on se, ettei alkuperäisen lähdekoodia ole löytynyt mistään.

“Meillä on ollut vaikeuksia uudistaa peliä, sillä alkuperäinen Blade Runner on kadonnut historian hämäriin. Olemme etsineet sen lähdekoodia, mutta tuloksetta”, tiedottaa Nightdive Studios -toimitusjohtaja Stephen King.

Blade Runner: Enhanced Edition parantelee alkuperäisen pelin animaatioita ja välivideoita, ja lisäksi se mahdollistaa pelin toimivuuden moderneilla tietokoneilla, jota ei ole ollut aiemmin helppo toteuttaa.

Blade Runner on Westwood-studion kehittämä, ja sen lähdekoodi katosi, kun Electronic Arts osti studion vuonna 1998. Tämän seurauksena Westwood siirsi toimitilansa muualle, ja Blade Runner katosi muuton yhteydessä. King on todennut, että vaikka lähdekoodi löytyisi jostain, ei EA mitä luultavimmin anna sen käyttöoikeuksia Nighdive-studiolle.

“Electronic Arts tuskin antaa meidän käyttää Blade Runnerin sisältöä, joten olemme lopettaneet kaiken alkuperäiseen peliin liittyvän sisällön kehitystyön”, King jatkoi.

Nightdive on yrittänyt takaisinmallintaa peliä omilla työkaluillaan, mutta se on osoittautunut hyvin haastavaksi sen takia, kuinka Blade Runner on alkujaan kehitetty. Ei ole selvää, milloin Blade Runner: Enhanced Edition julkaistaan.

Asiasta kertoo PC Gamer -sivusto.

Muropaketin uusimmat