UUSIMMAT

CD Projekt RED haluaa pitää työntekijöiden työolosuhteet hyvinä vaikka Cyberpunk 2077 kanssa tuleekin kiire

19.05.2019 07:01 | Muropaketin toimitus

CD Projekt RED on kertonut, ettei sa halua ajaa työntekijöitään liian tiukille, vaikka Cyberpunk 2077:n kehityksen edetessä loppusuoralle tahtia onkin kiristettävä.

The Witchereistä ja tulevasta Cyberpunk 2077:stä tutun CD Projekt Redin perustaja Marcin Iwiński on kertonut, että pelistudio ottaa työntekijöidensä työolot vakavasti ja haluaa kohdella työntekijöitään inhimillisesti. Iwińskin mukaan studiolla pyritään siihen, että Cyberpunk 2077 -peliprojetin viimeistely ei tule olemaan työntekijöille yhtä rankkaa kuin The Witcher 3: Wild Huntin kanssa, kertoo Kotaku.

Iwińskin mukaan kehityksen loppusuoralla projektiin joudutaan kyllä upottamaan lisätunteja niin sanotun crunchin muodossa. Tällöin työntekijöiltä toivotaan ylitöitä viikonloppuisin ja iltaisin. Näihin osallistuminen halutaan kuitenkin pitää täysin vapaaehtoisena ja ylitöistä maksetaan asiaankuuluvia lisiä.

CD Projekt RED joutuu kuitenkin rajoittamaan työntekijöiden lomien käyttöä varsinkin Cyberpunk 2077:n loppupuolella tietyille ajanjaksoille kehitystyön helpottamiseksi. Toki erityissyistä työntekijöille mahdollistetaan vapaan ottaminen myös lomajaksojen ulkopuolelle.

Pelistudioiden työolosuhteet ovat olleet pinnalla viime aikoina, kun muun muassa Riot Gamesilla, Epic Gamesilla, NetherRealmilla ja BioWarella työskennelleet työntekijät raportoivat huonoista työolosuhteista. Pureuduimme aiheeseen myös taannoisessa toimittajan puheenvuorossa. 

Muropaketin uusimmat