Counter-Strike: Global Offensive muuttui ilmaispelattavaksi – Tarjolla myös Battle Royale -pelimuoto

07.12.2018 18:04 | Muropaketin toimitus

Valven Counter-Strike: Global Offensive sai Danger Zone -päivityksen, joka muutti pelin ilmaispelattavaksi ja lisäsi siihen Battle Royale -pelimuodon.

Jatkossa CS:GO:n voi ladata Steamista ilmaiseksi. Ilmaispelaajat pelaavat toisiaan vastaan, siinä missä pelistä maksaneille on tarjolla erillinen Prime-matchmaking. Jaolla pyritään pitämään huijarit ja uusia pelaajia esittävät konkarit (ns. smurffit) poissa maksavien asiakkaiden peleistä. Ilmaispelaajat voivat halutessaan päivittää itselleen prime-statuksen 13,25 eurolla. Lisäksi prime-pelaajat voivat saada peleistä kosmeettisia skinejä.

Uuden Battle Royale -tilan nimi on Blacksite, jota voi pelata joko yksinpelaajien tapauksessa 16 pelaajan erinä tai 18 pelaajan matseissa 2-3 hengen joukkueissa. Noin 10 minuuttia kestävissä erissä pelaajat tiputetaan CS:GOn standardeilla suurelle, mutta muihin Battle Royale -peleihin verrattuna varsiin pienelle kartalle puukkojen kanssa.

Kartasta pelaajat voivat löytää aseita, ammuksia ja rahaa. Rahalla voi puolestaan tilata käyttöönsä uusia aseita, jotka toimitetaan lentävien dronejen avulla. Blacksitessä kartta ei monien muiden Battle Royale -pelien tavoin pienene, vaan sen sijaan satunnaisiin kohtiin kartassa osuu ilmaiskuja.