Elokuvaohjaaja syyttää Capcomia: ”Resident Evil Villagen vihollinen on kopioitu suoraan elokuvastani”

11.05.2021 09:00 | Muropaketin toimitus

Juuri ilmestyneeseen Resident Evil Villageen on kenties kopioitu boss-vihollinen vuoden 2013 kauhuelokuvasta.

SPOILERIVAROITUS on paikallaan, sillä tämä juttu paljastaa hieman tietoja Resident Evil Villagen tapahtumista.

Eurogamer kertoo, että hollantilainen ohjaaja Richard Raaphorst syyttää Capcomia törkeästä kopioinnista. Perjantaina ilmestyneestä Resident Evil Villagesta löytyy vihollinen, jonka pään tilalla on propelli, ja Raaphorst väittää tämän olevan ”yksi yhteen kopio” hänen elokuvansa hirviöstä.

Kyseinen elokuva on vuonna 2013 ilmestynyt Frankenstein’s Army, joka nähtiin Suomessakin Night Visions -festivaaleilla. Sekä pelissä että elokuvassa mörkki myös päihitetään sytyttämällä se liekkeihin, ja Raaphorstin mukaan jopa kohtausta värimaailmat ovat samanlaiset.

Alta näet sekä Resident Evil Villagen boss-taistelun että kyseisen kohtauksen Frankenstein’s Armysta.

LUE MYÖS: Arvostelu | Resident Evil Village jättää kaipaamaan Capcomin pelisarjan kulta-aikoja

Raaphorst ei usko saavansa mitään korvauksia Capcomilta, sillä elokuvan oikeudet on myyty amerikkalaiselle yhtiölle. Hän kuitenkin haluaisi asianmukaisen tunnustuksen hahmon designista, ja hän on jopa maininnut, että olisi kernaasti antanut Capcomille luvan käyttää hahmoa, jos sitä olisi asiallisesti pyydetty.

Jää nähtäväksi, johtavatko ohjaajan syytökset mihinkään toimiin Capcomin suunnalta. Frankenstein’s Army on joka tapauksessa pienen yhtiön pieni elokuva, joten mihinkään oikeustoimiin tämä kopiointi tuskin johtaa.

Muropaketin uusimmat