ENCEn päävalmentaja Slaava ”Twista” Räsänen joutui jäähylle – Syynä epäily mahdollisesta huijauksesta

11.09.2020 14:11 | Muropaketin toimitus

ENCE on hyllyttänyt Counter-Strike: Global Offensive -joukkueensa päävalmentaja Slaava ”Twista” Räsäsen, kunnes organisaatio saa selville, onko Twista hyväksikäyttänyt CS:GO:sta löytynyttä bugia kilpailullisissa otteluissa.

CS:GO:n esports-skenessä on kuohunut viime aikoina, kun pelistä löytyi bugi, jonka avulla valmentajat ovat voineet saada epäreilua etua kilpailullisissa peleissä. Bugin avulla valmentaja saattoi katsella karttaa mistä tahansa kohdasta, kuten alla näkyvältä videolta voi huomata. Bugi on saattanut piillä pelissä jo vuosia.

ENCEn päävalmentajan huijausepäily liittyy vuonna 2017 pelattuun otteluun tai otteluihin ja asiaa tutkitaan seuraavan 2-3 viikon ajan. ENCEn tiedotteen mukaan joukkue ei varsinaisesti epäile, että Twista olisi syyllistynyt huijaamiseen, mutta kunnes asiasta on vedenpitävä selvyys, ei valmentajaa nähdä ENCEn peleissä. ENCEn lisäksi myös monien muiden CS:GO-ammattilaisjoukkueiden valmentajat ovat joko myöntäneet hyödyntäneensä bugia tai ovat epäiltyinä siitä, kertoo HLTV.