Epic Games ei halua Metro Exoduksen julkaisua ympäröineen farssin toistuvan

23.03.2019 19:43 | Muropaketin toimitus

PC-pelaajat olivat kovin näreissään, kun Deep Silver päätti vetää Metro Exoduksen viime hetkellä myynnistä Steamista, tehden pelistä Epic Games Storen yksinoikeuspelin.

Päätös oli monien mielestä ikävä, sillä PC-versiota mainostettiin Steamiin rekisteröityvänä aina viime päiviin saakka. Myös Metro Exoduksen ennakkotilattavana olleiden fyysisten PC-versioiden piti alun perin rekisteröityä Steamiin, mutta lopulta pelikoodi toimikin sen sijaan Epic Games Storessa. Tapaus johti esimerkiksi käyttäjien antamiin negatiivisiin arvosteluihin. 

Nyt Epic Games Storen johtaja Steve Allison on kertonut GDC 2019 -tapahtuman yhteydessä, että pelikauppa haluaa vältellä sotkun kaltaisia tilanteita jatkossa, raportoi PC Gamer. Allisonin mukaan Metro Exoduksen siirtyminen Epic Games Storeen aiheutti odotettua suuremman myrskyn: ”Puhuimme asiasta julkaisijan kanssa pitkään ja he tekivät omat päätöksensä, enkä halua syyttää ketään, mutta toteutuksen ajankohta epäonnistui. Tiesimme että päätös ei miellyttäisi kaikkia, mutta kaikki meni odotettua pahemmin.”

”Vastaava tilanne ei tule tapahtumaan enää koskaan. Nyt me olemme kokeneet mihin ratkaisujen jättäminen viime tinkaan johtaa”, Allison toteaa.