Fallout oli aikeissa saada oman MMO-pelin jo aikaa sitten – Nyt selvisi, miksi se ei koskaan toteutunut

19.06.2021 19:30 | Muropaketin toimitus

Zenimax Online Studiosin ja The Elder Scrolls Onlinen kehittäjä Matt Firor on paljastanut olleensa hyvin lähellä luoda Fallout-maailmaan sijoittuvan MMO:n.

IGN:n haastateltavana ollut Firor paljasti hauskan tarinan, joka toteutuessaan olisi saattanut johtaa hyvin erilaiseen tulevaisuuteen Bethesdalla. Tulevaisuuteen, jossa The Elder Scrolls Onlinen sijaan oltaisiin saatu Fallout Online.

”Yritin itse asiassa saada oikeudet Fallout-pelisarjaan tehdäkseni MMO-pelin Falloutista. Kävimme keskusteluja lisenssinhaltijan kanssa ja he olivat asian suhteen samalla aallonpituudella, ja minulla oli jo julkaisijakin tiedossa, Brash Entertainment, joka oli tuolloin kuuma nimi. Sitten yhtäkkiä minun puheluihini ei enää vastattu ja kolme viikkoa myöhemmin Bethesdan kerrottiin ostaneen Fallout itselleen. Joten he olivat minua nopeampia, mutta kävi vain entisestään järkeen, että liityin heidän riveihin”, Firor paljastaa.

Firor liittyi Zenimaxille tuolloin nimenomaan kehittämään The Elder Scrolls Onlinea, mutta hän kertoo yrittäneensä vielä ensimetreillä kääntää projektin Falloutiksi. Studio piti kuitenkin fantasiaa paljon kaupallisempana miljöönä, joten Elder Scrolsl säilyi ja Fallout sai jäädä ilman MMO-peliä.