UUSIMMAT

Five Nights at Freddy’s -kauhupelisarjassa tekeillä uusi, suuren budjetin peli

13.11.2018 09:03 Muropaketin toimitus

Kauhupelisarja Five Nights at Freddy’s on saamassa AAA-luokan jatko-osan, kertoo sarjan luoja Scott Cawthon.

Muutama vuosi sitten ilmestynyt indiepeli Five Nights at Freddy’s (2014) nousi ilmiöksi, joka on jo poikinut useita jatko-osia, muutaman spin off -pelin, sekä elokuvasopimuksen. Nyt näyttää mahdolliselta, että vaatimattomista lähtökohdista käynnistynyt pelisarja on siirtymässä isommalle vaihteelle.

Eurogamer kertoo nimittäin pelisarjan luojan Scott Cawthonin julkistaneen, että sarjassa on tekeillä ”mieletön suuren budjetin peli”.

”En voi paljastaa vielä mitään yksityiskohtia, sillä projekti on vasta suunntteluvaiheessa”, Cawthon kertoo. ”Mutta teen läheistä yhteistyötä studion kanssa taatakseni, että lopputulos on sellaista, mitä uskon FNAF:n fanien haluavan.”

Samassa Steamin blogipäivityksessä Cawthon kertoo, että aiempien Five Nights at Freddy’s -pelien konsolikäännökset ovat yhä tekeillä Clickteam-studiolla, ja pelien on määrä ilmestyä PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Lisäksi sarjan pohjalta on tekeillä AR- ja VR-pelit, mutta kaikki projektit ovat Cawthonin arvioiden mukaan vielä pahasti kesken.

Five Nights at Freddy’s -sarjan pohjalta valmistellaan myös elokuvaa, jonka puikkoihin on kiinnitetty Yksin kotona -ohjaaja Chris Columbus. Elokuvan esituotanto on kuitenkin pahasti kesken, ja Cawthon kertoo hylänneensä ensimmäisen version käsikirjoituksesta.