Uusimmat

GTA IV:stä poistetaan pian musiikkia lisenssisopimusten vuoksi

12.04.2018 10:34 Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto IV:n julkaisusta tulee pian kuluneeksi jo kymmenen vuotta. Nyt osa pelin musiikista joudutaan vaihtamaan päättyvien lisenssisopimusten takia.

Grand Theft Auto IV täyttää huhtikuun lopussa 10 vuotta, sillä peli julkaistiin aikanaan PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle 29. huhtikuuta 2008. Merkkipäivää ei kuitenkaan vietetä yksinomaan positiivisissa merkeissä, sillä 10-vuotispäivä merkitsee myös sitä, että osa pelissä kuultavan musiikin lisenssisopimuksista vanhenee.

Game Informer kertookin, että Rockstar Games joutuu pian poistamaan osan pelissä kuultavista kappaleista. Valtaosa kyseisestä musiikista on pelin venäläistä pop-musiikkia soittavalta Vladivostok FM -kanavalta. Poistetun musiikin tilalle tullaan kuitenkin tarjoamaan korvaavat kappaleet, ja Rockstar lupaa tiedottaa asiasta tarkemmin asiakastukisivuillaan.

Musiikilla ja radiokanavien soittolistoilla on suuri merkitys kaikissa GTA-peleissä, mutta sopimusongelmat ovat ennenkin aiheuttaneet vastaavia poistoja vanhempiin peleihin. Myös GTA San Andreas (2004) menetti kymmenvuotispäivänään kappaleita, ja GTA Vice Citysta (2002) poistettiin väliaikaisesti Michael Jacksonin tuotantoa.

GTA IV sai aikanaan erinomaiset arviot, ja sitä on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. GTA-sarjan peleistä se on kolmanneksi menestynein, sillä jättihitti Grand Theft Auto V (2013) sekä San Andreas ovat yltäneet vielä sitäkin korkeampiin myyntilukuihin.