GTA V -pelaajat uskovat pelin neljä vuotta tutkitun UFO-mysteerin ratkeavan viimein

25.06.2017 18:15 | Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto V:n niin sanottu Mount Chiliadin arvoitus näyttää viimein olevan ratkeamassa. GTA Onlinen päivityksen mukana lisätty koodi vaikuttaa viittaavan tulevaan tapahtumaan.

Harvalle Grand Theft Auto V:n (2013) pelaajalle tulee enää yllätyksenä, että pelistä on löydettävissä lentäviä lautasia. Los Santosin rannikolta löytyy uponnut UFO, jonka lisäksi kaksi alusta voi sopivissa olosuhteissa löytää leijumasta ilmassa Mount Chiliadin ja sen lähistöllä sijaitsevan armeijan tukikohdan yläpuolella.

Pian pelin ilmestyttyä pelaajat alkoivat tutkia niin sanottua Mount Chiliadin arvoitusta, joka perustui kyseiseltä vuorelta löytyvään kaiverrukseen (kuvassa alla). Sittemmin pelin koodista löydettiin jopa avaruusolion muna, johon viitataan myös kaiverruksessa, mutta esinettä ei ole mahdollista paikantaa itse pelimaailmasta.

Chiliadin arvoitusta on ratkottu asialle omistautuneella Reddit-sivulla kohta neljä vuotta, mutta kaikki yritykset löytää lisää lentäviä lautasia tai avata huhuttu jetpack ovat tyssänneet. Äskettäin Grand Theft Auto Onlineen tullut päivitys kuitenkin herätti mysteerin uudelleen eloon, sillä Kotaku kertoo, että tuoreesta Gunrunning-päivityksestä on löydetty viitteitä UFO-mysteeriin.

Päivityksen koodista on löydetty paitsi avaruusolion munaan liitettyä uutta koodia, myös uusi UFO-malli. Näihin malleihin liittyvistä skripteistä puolestaan on löydetty koordinaatit, jotka osoittavat Mount Chiliadin vieressä sijaitsevan Fort Zancudon tukikohdan läheisyyteen.

Lyhyesti sanottuna näyttää siis siltä, että ufoja ja avaruusolion munaa aiotaan viimein käyttää johonkin pelissä. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, mihin niitä käytetään tai miten ne on mahdollista saada esiin.

Alla olevalla videolla tubettaja WhizL mainitsee myös, että GTA V:n sivuhahmo Barry on liitetty päivityksen koodeihin. Yksinpelin pelaajat voivat muistaa hahmon siitä, että hän suostuttelee eräässä pelin tehtävässä Michaelin kokeilemaan vahvaa kannabista, jonka seurauksena pelaaja joutuu teurastamaan joukon avaruusolioita ja tulee lopulta abduktoiduksi.

Päivityksen myötä vaikuttaa siltä, että Rockstar Games saattaa valmistella jotakin UFO-teemaista päivitystä tai pelitapahtumaa, joka saattaisi viimeinkin antaa selityksen Mount Chiliadin lentäville lautasille. Mitään varmaa asiasta ei kuitenkaan tiedetä.

Jos GTA V:n UFO-mysteerin taustat kiinnostavat, kannattaa katsoa WhizLin kattava summaus kaikista mysteerin vihjeistä alemmalta videolta tai lukea aihetta käsittelevä artikkeli GTA Myths WikiastaKotakun artikkelista löytyy myös kuvat uudesta UFOsta ja avaruusolion munasta.