Hearthstoneen voi joutua upottamaan jopa 400 dollaria vuodessa, mikäli oman pakkansa haluaa pitää kilpailukykyisenä

13.12.2017 18:28 | Muropaketin toimitus

Hearthstonen pelaaminen voi käydä todella kalliiksi, mikäli oman pakkansa haluaa pitää kilpailukykyisenä. Vuodessa uusiin digitaalikortteihin voi joutua upottamaan pelituntien lisäksi jopa 400 dollari vuodessa.

Blizzard julkaisi Hearthstonen uusimman Kobolds and Catacombs -laajennoksen viime viikolla. Laajennos lisää korttipeliin 135 uutta korttia, jotka muokkaavat Hearthstonen metapeliä ja sitä kautta tehokkaimpia pakkoja. Tällöin mikäli haluaa säilyttää oman Hearthstone-pakkansa kilpailukykyisenä, täytyy uuden laajennoksen kortteihin upottaa merkittävä määrä rahaa.

Hearthstonessa pelaajat eivät voi ostaa suoraan tiettyä korttia, eikä kortteja voi vaihdella pelaajien kesken. Tällöin uusia kortteja voi hankkia vain hitaasti pelikultaa kerryttämällä, Arena-pelimuodosta käsin tai ostamalla satunnaisia kortteja sisältäviä boostereita noin 1-1,25 dollarin hintaan. Uusia kortteja voi myös luoda ”sulattamalla” tarpeettomia tai ylimääräisiä kortteja ”dustiksi”.

Koska Blizzard julkaisee uuden laajennoksen suunnilleen neljän kuukauden välein, voi Polygonin mukaan Hearthstoneen joutua upottamaan jopa 400 dollaria vuodessa, mikäli haluaa hankkia itselleen laajennosten tärkeimmät kortit. Engadgetin laskelmien mukaan mikäli pelaaja haluaa kokoelmaansa 90 prosenttia pelkästään kuluvana vuonna julkaistuista korteista, voi korttien yhteishinta nousta jopa 670 dollariin.

Ongelmana on myös, että vanhempien laajennosten kortit poistuvat Hearthstonen Standard-formaatista kahdessa vuodessa. Tällöin uusien korttien ostaminen on lähes pakollista, ellei halua keskittyä pelkästään Wild-formaattiin.

Tilanteeseen ei kuitenkaan ole näkyvissä helpotusta lähiaikoina. Blizzardin näkökulmasta tilanne on sitä parempi, mitä enemmän pelaajat upottavat peliin rahaa. Korjausliike tapahtuu aikaisintaan silloin, kun tarpeeksi monet pelaajat lopettavat Hearthstonen pelaamisen sen kalleuden vuoksi.